Σήμερα οι αποφάσεις των ειδικών για τα επόμενα βήματα της άρσης των περιορισμών

  07 May, 2021 ΑΡΘΡΑ
Σήμερα οι αποφάσεις των ειδικών για τα επόμενα βήματα της άρσης των περιορισμών

Το πράσινο φως των ειδικών για νέα βήματα άρσης του lockdown, πρωτόκολλα ασφάλειας αλλά και για να επαναλειτουργήσουν οι πολιτιστικές δραστηριότητες, ζήτα σήμερα η κυβέρνηση. Οι ειδικοί σε συνεδρίασή τους αναμένεται να εγκρίνουν ή όχι το άνοιγμα για τις πολιτιστικές δραστηριότητες, με δεδομένο ότι στις 15 Μαΐου ξεκινά και επίσημα η τουριστική περίοδος και η κυβέρνηση επιδιώκει να είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι τομείς ανοικτοί.

Ειδικότερα οι επιστήμονες της επιτροπής πρόκειται να λάβουν αποφάσεις για το πότε και με ποιους όρους θα ανοίξουν μουσεία, θέατρα, θερινά σινεμά και συναυλίες.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει να εγκριθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες αλλά είναι άγνωστο εάν θα συμφωνήσουν οι ειδικοί, κυρίως σε ότι αφορά στις συναυλίες

Πάντως η κυβέρνηση ιδανικά θα ήθελε να ανοίξουν τα μουσεία στις 14 Μαΐου, πρόταση με την οποία αναμένεται να συμφωνήσουν οι ειδικοί , καθώς ούτως ή άλλως στα μουσεία δεν αναμένεται κανένας συνωστισμός, ενώ αποτελεί ερώτημα γιατί δεν έχουν ανοίξει ακόμη οι μουσειακοί χώροι.

Τα θερινά σινεμά αποτελούν άλλο ένα αίτημα της κυβέρνησης ώστε να ανοίξουν τις πύλες τους στις 21 Μαΐου. Με δεδομένο ότι πρόκειται για ανοικτούς χώρους και με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται τα μέτρα, οι επιστήμονες της επιτροπής επίσης αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις συναυλίες και τα ανοιχτά θέατρα για τα οποία η κυβέρνηση έχει αιτηθεί να επαναλειτουργήσουν μαζί με συναυλιακούς χώρους στις 28 Μαΐου.

Τα πρωτόκολλα

Παράλληλα οι ειδικοί της επιτροπής πρόκειται να εξετάσουν και τα πρωτόκολλα προστασίας για δραστηριότητες που ανοίγουν όπως είναι οι οργανωμένες παραλίες.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε έπειτα από δική της απόφαση ότι επαναλειτουργούν στις 8 Μαΐου, νωρίτερα από ότι αρχικά είχε ανακοινώσει (στις 15 Μαΐου), κυρίως με το σκεπτικό ότι ήδη οι πολίτες σπεύδουν λόγω του καλού καιρού σε ελεύθερες παραλίες και ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγαλύτερος.

Από την άλλη θεωρείται δεδομένο πια ότι στις 15 Μαΐου θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις οπότε και εκτιμάται ότι θα καταργηθούν και τα sms μετακίνησης αφού δεν θα υπάρχει ο λόγος της ύπαρξης τους.  

 

  07 May, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα