Σήμερα η Ημερίδα για το Νίκο Καζαντζάκη στους Βώρους

mesaralive.gr  22 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σήμερα η Ημερίδα για το Νίκο Καζαντζάκη στους Βώρους

Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η Ημερίδα με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης, ένα συγγραφικό φαινόμενο διαρκείας», που διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Νομού Ηρακλείου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.).

Η εκδήλωση διοργανώνεται  σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαράς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βώρων.

Η εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού, θα πραγματοποιηθεί στους Βώρους στο Κέντρο Ερευνών του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας, σήμερα  Κυριακή 22 Μαΐου.

 

Πρόγραμμα

Χαιρετισμοί

Αρμουτάκης Γιώργος Δήμαρχος Φαιστού

Μωυσιάδου Ελένη, γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής Ν.Η της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.

Εισηγητές

Κανάκη Σοφία εκπρόσωπος της Τοπικής Επιτροπής της Διεθνούς Ετριείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη: «Νίκος Καζαντζάκης, από τα μέσα του εικοστού στις αρχές του 21ου αιώνα»

Χριστόφορος Βαλλιάνος, Διευθυντής του ιδρύματος «Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας»: Οι επισκέψεις του Νίκου Καζαντζάκη στον επιστήθιο φίλο του Χαρίλαο Στεφανίδη».

Μιμής Δημήτριος, ψυχολόγος μέλος της Τοπικής επιτροπής Ν.Η : «Προσέγγιση των παιδικών αναμνήσεων του Νίκου Καζαντζάκη : ο Κύρης: μια διαρκής εσωτερική δια μάχη».

Το πρόγραμμα θα κλείσει  με το παιδικό τμήμα της «Χορωδίας του Νότου» τω Βώρων που θα ερμηνεύσει τραγούδια της επιλογής του.

 

mesaralive.gr  22 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ