Σήμερα η 2η Στεφανιοδρομία στη Μεσαρά

mesaralive.gr  30 April, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σήμερα η 2η Στεφανιοδρομία στη Μεσαρά

Σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η 2η Στεφανιοδρομία του Μύθου της Αρπαγής της Ευρώπης, μια γιορτή της Άνοιξης και της Ευρώπης που διοργανώνεται από το Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς και το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης καθώς και με τη συνεργασία του Δήμου Φαιστού και του Δήμου Γόρτυνας.

Κάτοικοι και μέλη Συλλόγων της Μεσαράς, μπορούν να πλέξουν στεφάνι με περίμετρο 9 μέτρων με τα λουλούδια της φύσης και στο κέντρο του στεφανιού να υπάρχει το όνομα του χωριού τους ή της ομάδας που συμμετέχουν (όσοι φυσικά το θελήσουν να το κατασκευάσουν). Ημεροδρόμοι  (μαραθωνοδρόμοι ως δίκτυο αθλητών από το σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης) θα τρέξουν μεταφέροντας  στεφάνι από την αρχή από ΠΡΑΙΤΟΡΙΑ 10 ώρα το πρωί, και ΧΑΡΑΚΑ,  και μετά Στέρνες Ασήμι, Λούρες , Στόλοι,  Γκαγκάλες,  Αγίοι Δέκα, Μητρόπολη και καταλήγει στην Γεωργική Σχολή Μεσαράς της Γόρτυνα.

Τα στεφάνια των συλλόγων που θα έλθουν στο σημείο συγκέντρωσης ή των ομάδων θα τοποθετηθούν  κατά μήκος του  δρόμου Ηρακλείου -Τυμπακίου ,, έξω από την Γεωργική Σχολή Μεσσαράς.

Στο σημείο αυτό της συγκέντρωσης θα γίνουν εκδηλώσεις προς τιμής της Μάνα Γης, της μυθικής Ευρώπης ,  η εορτή της συγκέντρωσης θα ονομάζεται η γιορτή της Στεφανωμένης Ευρώπης. Η γιορτή της στεφανωμένης Ευρώπης είναι ανοικτή σε όλων τον κόσμο, είναι γιορτή χαράς, ελπίδας, ζωής, ανάσταση της φύσης, της γεωργίας, της καλλιέργειας της γης κλπ. Η ιδέα της στεφανιοδρομίας είναι  πρωτότυπη σε παγκόσμιο επίπεδο.  Το μυθικό στεφάνι αποτελεί  και το σύμβολο του διεθνές Μαραθωνίου της Μεσσαράς, του πρώτου Μαραθωνίου Ευρώπης.

Σε συνεργασία με τους Δήμους Φαιστού και Γόρτυνας

Η δεύτερη στεφανιοδρομία είναι με την συνεργασία του Δήμου Φαιστού και Γόρτυνας.

«Όλοι μαζί, σύλλογοι χωριά, πολίτες, ομάδες, μαθητές, αθλητές κλπ να αναβιώσουμε ξανά τον μύθο της Αρπαγής της Ευρώπης  που ξεκίνησε από την περιοχή της Μεσσαράς, στον τόπο μας  την πρώτη γεωγραφική Ευρώπη, και εξαπλώθηκε στην σημερινή πολιτική Ευρώπη, να περπατήσουμε , να τρέξουμε και να μεταφέρουμε το στεφάνι μαζί με τους ΣΤΕΦΑΝΙΟΔΡΟΜΟΥΣ του στεφανιού του ΜΥΘΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ τον δικό μας μύθο και να συμμετέχομε στη γιορτή ΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ στην Γεωργική Σχολή Μεσαράς στις 1.30 την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 .» αναφέρουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές. 

 

mesaralive.gr  30 April, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα