
Διακινούν περίεργες ιστορίες οι Τούρκοι
Μόλις μια μέρα μετά το επεισόδιο στη Ρω με τα προειδοποιητικά ελληνικά πυρά προς τουρκικό ελικόπτερο, η ένταση στο Αιγαίο συνεχίζεται και σε επίπεδο δημοσιευμάτων με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ να δημοσιεύει ένα εφιαλτικό σενάριο- προβοκάτσια, το οποίο περιγράφει τι θα συμβεί αν οι Τούρκοι βυθίσουν ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο.
«Αν χτυπηθεί και βουλιάξει ένα ελληνικό πλοίο…», αναφέρει το δημοσίευμα για την πιθανότητα ένα τουρκικό πλοίο να «χτυπήσει» και να βυθίσει ένα πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ το συνδέει και με την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους από την Τουρκία παλιότερα.
Σε αυτή την περίπτωση, επισημαίνει ο αρθρογράφος, όλες οι χώρες της Ευρώπης θα συμμαχήσουν εναντίον της Τουρκίας.
Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος αρθρογράφος μοιάζει να εκφράζει τον φόβο του για μια προβοκάτσια (ίσως από γκιουλενιστές) με στόχο να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση, ωστόσο παραμένει ένα επικίνδυνο σενάριο.

cretalive.gr
Δείτε επίσης
- Βρετανικό Μουσείο: Πιθανή μία συμφωνία για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα με τη μορφή «μόνιμου δανείου»
- Νυχτερινή επίθεση της Ρωσίας με drones και πυραύλους στο Κίεβο
- Μασκ-Τραμπ: πολιτικός «πόλεμος» των δύο πρώην συμμάχων
- Η «γρήγορη μόδα» βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον
- Νέο πλήγμα στη Ρωσία: Η Ουκρανία χτύπησε ξανά τη γέφυρα της Κριμαίας με υποβρύχια εκρηκτικά