Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

  19 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Μια νεα σεισμική δόνηση μεγέθους 4, 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψε το σεισμολογικό δίκτυο στις 10:43 ώρα Ελλάδος,  σημερα το πρωί. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 65 χλμ νότια της Άρβης, στο νομό Ηρακλείου,  με εστιακό βάθος τα 4,9 χιλιόμετρα. 

Ο σεισμός έγινε αισθητός στα παράλια της Κρήτης. Για τη σεισμική ακολουθία του τελευταίου διαστήματος μίλησε στο newshub.gr o γεωλόγος, υπευθυνος στο Τμήμα Βιοποικιλότητας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Χαραλαμπος Φασουλάς, ο οποίος ήταν καθησυχαστικός. 

«Θα έλεγε κανείς πως ήταν μια έντονη διαδικασία, η οποια όμως δεν είναι σπάνια. Κατά καιρούς έχουμε γύρω από την Κρήτη μια διέγερση, η οποία οφείλεται σε κάποιο μεγάλο σεισμό που πιέζει τα πετρώματα στην ευρύτερη περιοχή, εκτονώνει ενέργεια και αυτη στη συνεχεια εκτονώνεται με κάποιους μικρότερους σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Όσο αυτά τα φαινόμενα συγκεντρώνονται σε έναν χώρο, δεν είναι ανησυχητικά και είναι μέσα στη φυσιολογική εξέλιξη ενός μεγάλου σεισμού που θα ακολουθηθεί από μετασεισμούς, οι οποιοι μπορεί να ειναι ακόμη και κοντά στα πρώτα μεγέθη», σημειωσε  ο κ. Φασουλάς.

 

  19 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα