Σε τροχιά υλοποίησης η επένδυση- μαμούθ στην ανατολική Κρήτη

Πότε θα ξεκινήσει η επένδυση των 600 εκατ. ευρώ ;
Ολοκληρώνονται σταδιακά τα γραφειοκρατικά προαπαιτούμενα για την έναρξη κατασκευής του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος Elound Hills, στην Ελούντα Λασιθίου, το οποίο αποτελεί επένδυση της τάξης των 600 εκατ. ευρώ.Στο έργο έκανε αναφορά, χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου.
Πλέον, για να μπει το έργο σε τροχιά υλοποίησης θα πρέπει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ), σε επόμενη συνεδρίασή του, να εγκρίνει τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ). Αυτό αποτελεί προϋπόθεση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία κατάρτισης του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος του ΕΣΧΑΣΕ, το οποίο θα τεθεί για έλεγχο νομιμότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ενδεχόμενο “πράσινο φως” του ΣτΕ, θα οδηγήσει στην έναρξη της διαδικασίας πολεοδόμησης - ρυμοτόμησης του ακινήτου και να ακολουθήσει η έκδοση των αδειών δόμησης. Χρονικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η έναρξη κατασκευής του έργου τοποθετείται για τον Οκτώβριο του 2020.
Τι θα περιλαμβάνει
Το Elounda Hills διαιρείται σε έξι αυτοτελείς ενότητες (Τσιφλίκι, Ελληνικά, Κούνδουρος, Ακρωτήρι, Μικρό Βαθύ και Βαθύ), με την Mirum Hellas, που ανήκει στον Ρώσο επιχειρηματία Μπόρις Μπορίσοφ, να έχει κατασκευάσει 17 υπερπολυτελείς βίλες 400-450 τ.μ. η καθεμία. Από αυτές, που πωλούνται από 2 εκατ. έως 11 εκατ. ευρώ, ορισμένες έχουν ήδη αγοραστεί από ξένους.
Η εταιρεία σχεδιάζει ακόμη την υλοποίηση περισσότερων από 340 παραθεριστικών κατοικιών, οι οποίες θα βγουν στην αγορά σε περισσότερο προσιτές τιμές που θα κυμαίνονται από 250.000 ευρώ έως 2 εκατ. ευρώ.
Κεντρικό ρόλο στο έργο θα έχει το ξενοδοχείο, πέντε αστέρων, 200 κλινών για τη διαχείριση του οποίου η Mirum Hellas βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλους ομίλους διαχείρισης.
Ξεχωριστά τμήματα της επένδυσης αποτελούν:
- η μαρίνα, που θα μπορεί να ελλιμενίσει 64 σκάφη, της οποίας τη χωροθέτηση ενέκρινε τον περασμένο Απρίλιο το δ.σ. του Δήμου Αγίου Νικολάου.
-το πρώην ξενοδοχείο Ακρωτήρι, το οποίο θα επαναλειτουργήσει, ενδεχομένως την άνοιξη του 2020, υπό τη διαχείριση του brand Aria Hotels που ανήκει στον όμιλο Λογοθέτη, περιλαμβάνοντας 16 VIP σουίτες και
-η βίλα Κούνδουρου που θα ανακαινιστεί με στόχο την τουριστική αξιοποίησή της.
Δείτε επίσης
- Ρεκόρ στη δωρεά οργάνων στην Ελλάδα: 7.000 εγγραφές στο Μητρώο μέσα σε μια εβδομάδα
- Χοιρινή μπριζόλα λαιμού στο τηγάνι της Αργυρώς
- Ενοίκια: Τι αλλάζει στα μισθωτήρια από το 2026
- Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με «πέναλτι» 2 ετών
- Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Σε 24ωρη παναττική απεργία τα ναυτεργατικά σωματεία την Τρίτη
Σχετικά άρθρα
- Περιοχές NATURA 2000: εγκρίθηκαν οι μελέτες- μεγάλη κάλυψη της Μεσαράς
- Κρήτη: στην πρώτη πεντάδα στη μη χρήση κράνους ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας
- Οργανωμένο: Έφερναν χιλιάδες σφαίρες από την Αλβανία στην Κρήτη μέσα σε ειδική κρύπτη
- Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή σε όλη την Κρήτη- πού απαγορεύεται ακόμα και η διέλευση
- Κρήτη: Αύξηση στα περιστατικά βίας κατά παιδιών-γυναικών το πρώτο τρίμηνο του 2025