Σε πλήρη ύφεση τα πύρινα μέτωπα στο Νότιο Ρέθυμνο

Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς στον δήμο Αγίου Βασιλείου, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καπετανάκης.
Το τελευταίο μέτωπο που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι σε δύσβατο ορεινό σημείο κατασβέστηκε από το πυροσβεστικό ελικόπτερο, το οποίο ήταν το μόνο που μπορούσε να έχει πρόσβαση. Οι επίγειες δυνάμεις αδυνατούσαν να επιχειρήσουν στο σημείο της φωτιάς.
Ο κ. Καπετανάκης ευχαρίστησε θερμά τους πυροσβέστες που υπερέβαλλαν εαυτό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, τους ανθρώπους του δήμου και της περιφέρειας, τους εθελοντές, που βρέθηκαν με 18 οχήματα, τους εθελοντές της ομάδας «Ένα», τους εθελοντές του Αποκόρωνα και όλους τους πολίτες που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να μην υπάρξει μεγαλύτερη καταστροφή.
Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά τώρα θα τα ερευνήσει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου.
Δείτε επίσης
- Τέμπη-Τραγωδία: Ξεκινούν οι εργασίες της Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον Κ. Αχ. Καραμανλή
- Πανελλαδικές 2025: Τι ώρα θα ανακοινωθούν αύριο οι βαθμολογίες
- Ξεμένει από νερό και... ελπίδα το Φράγμα Φανερωμένης – Καμία πρόβλεψη για το 2025
- Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν οι προσφορές
- Στο προσκήνιο το αίτημα για επανασύσταση του Ιστορικού Δήμου Τυμπακίου – Συνάντηση στην Περιφέρεια