Σε εορταστικό κλίμα όλος ο Δήμος Φαιστού - Όλο το πρόγραμμα

  10 December, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σε εορταστικό κλίμα όλος ο Δήμος Φαιστού - Όλο το πρόγραμμα

Σε ρυθμούς εορταστικούς μπαινει ο Δήμος Φαιστού, με τη Δημοτική Αρχή, αλλά και τον εμπορικό Σύλλογο να ανακοινώνουν τα προγράμματα εκδηλώσεων τους

Χριστούγεννα, ημέρες αγάπης και γιορτής για όλη την Ελλάδα. Στολισμένοι δήμοι, φωτισμένες γειτονιές, έλατα, λαμπιόνια, φάτνες, καρουζέλ, παιχνίδια, σπιτάκια και πολλές άλλες μεγάλες και άλλες μικρότερες εκδηλώσεις.

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, στο Δήμο Φαιστού κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις. Στον επίκεντρο είναι οι κεντρικές πλατείες όπου θα φιλοξενηθούν χριστουγεννιάτικες δράσεις.

Το 10μετρο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το σπίτι του Αϊ- Βασίλη, τα σπίτια των Ξωτικών, το Ζαχαροπλαστείο των χριστουγεννιάτικων λιχουδιών και η μουσική αποτελούν το σκηνικό όπου θα ξετυλίγεται η ιστορία των φετινών Χριστουγέννων.

O Δήμος Φαιστού φορά τα γιορτινά του και σας προσκαλεί, θα έχει ετοιμάσει γευστικές και πολλές άλλες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

 

O Δήμος Φαιστού σε συνεργασία και με τη σύμπραξη όλων των οικονομικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων, των επαγγελματιών κάθε είδους, αλλά και των πολιτών, διοργανώνει ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα σε κάθε γωνιά του Δήμου. Ώστε να μεταδώσει απλόχερα το πνεύμα να μεταδώσει απλόχερα το πνεύμα ων Χριστουγέννων, σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από τις εξαιρετικές δράσεις που έχουν προετοιμαστεί.

Στόχος του Δήμου Φαιστού, για τις φετινές Γιορτές, οι λιλιπούτιοι πολίτες του, να περάσουν αξέχαστα Χριστούγεννα μέσα από ποίκιλες εκδηλώσεις στο Δήμο.

 

Τις πύλες φέτος άνοιξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Καλαμακίου στις 7/12 στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία του χωριού. Όπου στολίστηκε το παραδοσιακό καραβάκι, ενώ παιδιά από την χορωδία του Καμηλαρίου, έψαλλαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και Κάλαντα.

 

Στις 8/12 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαρού και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ζαρού, στις 18:00 έγινε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, υπό τις μελωδίες των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών της παιδικής χορωδίας του δημοτικού Ζαρού. Την εκδήλωση πλαισίωσαν παραδοσιακοί χοροί υπό την διεύθυνση του χοροδιδασκάλου Γιάννη Ζαχαριουδάκη.

 

Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Φαιστού συνεχίζεται στις 13/12 στις 18:00 με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμηλαρίου, ‘όπου θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του χωριού, ενώ φωνές παιδικές θα ψάλλουν τραγούδια και κάλαντα. Μουσικές παραδοσιακές θα ακούγονται σε όλη την εκδήλωση. Κέρασμα με παραδοσιακά γλυκίσματα θα προσφερθούν από τον Σύλλογο Καμηλαρίου.

 

Στις 14/12 στις 16:30, στην Κεντρική Πλατεία των Μοιρών, η ομάδα Δρω θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους, για να δημιουργήσουν όμορφες χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές και κατασκευές, στις 18:00 η παιδική χορωδία του Ωδείου Κονσέρτου θα τραγουδήσει κάτω από το στολισμένο δέντρο χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Φαιστού και το Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με όλους εσάς, θα φωταγωγήσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης.

 Ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα στους μικρούς μας φίλους.

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και , ο Σύλλογος Γυναικών Γαλιάς , ο Σύλλογος Γυναικών Αντισκαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καπαριανών , ο Πολιτιστικός Καλαμακίου,ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μοιρών , θα ανοίξει τον παραδοσιακό μπουφέ, με γλυκίσματα για μικρούς και μεγάλους. Μουσική και παιδικές φωνές θα πλημμυρίσουν το κέντρο των Μοιρών.

Στις 15/12 στις 17:00 στην κεντρική πλατεία Τυμπακίου, ένα έλκηθρο με τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του, θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους, για να διασκεδάσουν, ενώ στις 18:00 η παιδική χορωδία του Ωδείου Μαΐστρος θα τραγουδήσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια, και αμέσως μετά, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με το άνοιγμα του παραδοσιακού μπουφέ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου τον Σύλλογο Αγίου Πνεύματος, επίσης θα μας ψυχαγωγήσει η χορωδία ενηλίκων του ωδείου Μαΐστρος υπό την διεύθυνση του χοράρχη Μιχάλη Μαραακομιχελάκη, με έντεχνα τραγούδια.

 

Στις 15/12 στις 3,30 το απόγευμα στην πλατεία της Γαλιάς ο Πολιτιστικός Σύλλογος με τον Σύλλογο Γυναικών , θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικη γιορτή, για μικρούς και μεγάλους, με πολλές πολλές εκπλήξεις. Θέατρο, μουσική και γλυκές απολαύσεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους, στην φωταγώγηση του δέντρου.

 

Το Σάββατο 21/12 στις 17:30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες, η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Κρήτης παρουσιάζει το θεατρικό έργο

ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι σε κείμενο της Ηθοποιού Χαράς-Μαρίας Ζαρωνάκη βασισμένο στο παιδικό μιούζικαλ της Μάρως θεοδωράκη «Το πιο όμορφο γράμμα για τον Αϊ Βασίλη».

Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Το γιορτινό χωριό θα ανοίξει τις πύλες του στην κεντρική πλατεία των Μοιρών στις 26 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Δεκεμβριου2019, καθημερινά, από τι; 18:00 έως τις 20:00

 

Το σπίτι του Αγίου Βασίλη, των κατασκευών και του παραμυθιού, θα περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, για να ταξιδέψουν στη χώρα της φαντασίας και του ονείρου. Μουσική, λαμπιόνια, διαδραστικά παιχνίδια, λιχουδιές, κέφι και τραγούδι θα περιμένουν όλους εμάς.

 

Μικρές και μεγάλες πλατείες, θα γεμίσουν με φως και μουσική, καθ΄όλη τη διάρκεια των γιορτών.

 

Ο εμπορικός Σύλλογος

Την ίδια ώρα ο εμπορικός σύλλογος ανακοινωσε το εορταστικό πρόγραμμα των καταστημάτων στον Δήμο Φαιστού

 

  10 December, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ