Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα

  16 June, 2021 ΑΡΘΡΑ
Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα με εργατικά συνδικάτα να πραγματοποιούν απεργίες, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στις πανελλαδικές

Από την απεργία η εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εξαίρεσε τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι – Κρίθηκε παράνομη η απεργία

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει για σήμερα, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι διοικήσεις των Σωματείων της Ομοσπονδίας, αναφέρουν ότι η απεργία θα πραγματοποιηθεί, καλώντας παράλληλα τους ναυτεργάτες να φροντίσουν για την περιφρούρησή της.

Στο λιμάνι του Πειραιά συγκεντρώθηκαν το πρωί ταξιδιώτες οι όποιοι δήλωσαν  ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την ακύρωση των δρομολογίων των πλοίων, με αποτέλεσμα να χρειαστεί τώρα να αλλάξουν τα εισιτήρια τους.

Ποια σωματεία θα λάβουν μέρος στην απεργία

Μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου, απόφαση για 24ωρη απεργία πήρε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), αλλάζοντας την αρχική του απόφαση για τετράωρη στάση εργασίας.

Να σημειωθεί ότι η ΓΣΕΕ έχει ανακοινώσει ότι στηρίζει την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας «της Παρασκευής 11/6/21, για στάση εργασίας 13.00 με 17.00, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο στις 4 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, καθώς και τις πρωτοβουλίες των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών».

Ωστόσο, παρότι το ΕΚΑ μετέτρεψε τη στάση εργασίας σε 24ωρη απεργία, η ΓΣΕΕ δεν έχει ανακοινώσει κάποια αλλαγή και, ως εκ τούτου, αναμένεται να συμμετάσχει σε τετράωρη στάση εργασίας από 1 μ.μ. έως 5 μ.μ., καθώς και στο απογευματικό συλλαλητήριο.

Επίσης, τα σωματεία στο χώρο του Τύπου προχωρούν την Τετάρτη σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 14.00 έως τις 18.00, σε όλα τα ΜΜΕ.

Να σημειωθεί ότι απεργιακές αποφάσεις έχουν λάβει, επίσης, οι Ομοσπονδίες Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, καθώς και τα περισσότερα εργατικά κέντρα της χώρας.

 

  16 June, 2021 ΑΡΘΡΑ