Σχολεία: Όλες οι αλλαγές που έρχονται από Σεπτέμβριο

  18 August, 2024 ΑΡΘΡΑ
Σχολεία: Όλες οι αλλαγές που έρχονται από Σεπτέμβριο

Από τη νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο μπαίνει στη ζωή των μαθητών το MySchool, το ψηφιακό φροντιστήριο αλλά και η δυνατότητα για τηλεκπαίδευση σε όσους μαθητές ζουν σε ακριτικές περιοχές.

Επιπλέον, θα επανασχεδιαστεί και θα αναβαθμιστεί η πλατφόρμα MySchool, ενώ θα λειτουργήσει και μια νέα πλατφόρμα με το όνομα eParents, στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι γονείς και οι κηδεμόνες. Τέλος, θα λειτουργήσει το Ψηφιακό Φροντιστήριο για πρόσθετη υποστήριξη.

Τι είναι το MySchool

Το MySchool, είναι ένα σύστημα που παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες διοίκησης για σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, εξυπηρετεί 16.000 σχολικές μονάδες και διαχειρίζεται 1,5 εκατομμύριο μαθητές και 140.000 εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο επανασχεδιασμός της πλατφόρμας εστιάζει στην τεχνολογική αναβάθμιση της αρχιτεκτονικής και του λογισμικού της, με στόχο τη βελτίωση των ψηφιακών υπηρεσιών των σχολείων.

Αυτό περιλαμβάνει την αντικατάσταση των παραδοσιακών υπηρεσιακών εντύπων, όπως το απουσιολόγιο ή το βιβλίο ύλης, με ψηφιακές μορφές, καθώς και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των υπηρεσιών και των δεδομένων.

 

  18 August, 2024 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα