
Φωτογραφία: Eurokinissi
Σχέδιο εθελοντικής κατάταξης γυναικών στο στρατό έχει καταρτίσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν δύο σκοποί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία το σχέδιο του υπουργείου Αμυνας προβλέπει πρόγραμμα πλήρους στρατιωτικής εκπαίδευσης έξι μηνών των γυναικών που επιθυμούν εθελοντικά να καταταχθούν στις Ενοπλες Δυνάμεις.
Ακολούθως, θα υπηρετούν σε μονάδες των ακριτικών περιοχών της χώρας.
Στόχος του σχεδίου είναι «κλείσουν» τα κενά που υπάρχουν στην στελέχωση των μονάδων από τον περιορισμό των προσλήψεων λόγω μνημονίων και ταυτόχρονα να ανοίξει δρόμος για προσλήψεις στις Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς στις ενδιαφερόμενες θα δοθούν κίνητρα για την πρόσληψή τους σε τέτοιες θέσεις.
Πηγή: iefimerida.gr
Δείτε επίσης
- Ουκρανία: Ευρωπαϊκό τελεσίγραφο που στοχεύει στην μπλόφα του Πούτιν – η στάση της Γερμανίας
- Ινδία – Πακιστάν: Μεγάλη κλιμάκωση με εκατέρωθεν επιθέσεις σε πολλά μέτωπα
- Ουκρανία: «Φάρσα» η κατάπαυση του πυρός 72 ωρών από τον Πούτιν -Πάνω από 700 επιθέσεις της Ρωσίας
- Habemus Papam: Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα -Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
- Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για τον νέο Πάπα - Γιατί υπήρξε καθυστέρηση, πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία