Σαρδέλες φιλεταρισμένες με ψητά ντοματίνια και πέστο μάραθου

Υλικά
Μερίδες:6
Για το πέστο μάραθου-μαϊντανού
1 κιλό σαρδέλες
500 γρ. ντοματίνια
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
50 γρ. μάραθο
50 γρ. μαϊντανό
30 γρ. κουκουνάρι ή καρύδια
2 κουτ. σούπας σκόρδο
40 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Η σαρδέλα είναι κατεξοχήν ψάρι της παρέας και του ούζου. Αυτή η πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή θα κερδίσει όλους τους ουρανίσκους
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα βάζουμε στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Επάνω ακουμπάμε τα φιλέτα της σαρδέλας και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Ψήνουμε τις σαρδέλες στη χαμηλότερη θέση του φούρνου στις αντιστάσεις για 20΄ στους 180°C.
Βήμα 3
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τον μάραθο και τον μαϊντανό. Στο πολυμηχάνημα αλέθουμε το κουκουνάρι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον μάραθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, κατόπιν το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1΄.
Βήμα 4
Μεταφέρουμε το πέστο σε μπολ, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε κατά βούληση.
Βήμα 5
Όταν οι σαρδέλες ψηθούν, τις μεταφέρουμε μαζί με τα ντοματίνια σε πιάτο σερβιρίσματος, βγάζοντάς τες από το ταψί με σπάτουλα. Τις ραντίζουμε όσο είναι ζεστές με λίγες κουταλιές πέστο.
Βήμα 6
Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως μαζί με το υπόλοιπο πέστο στο πλάι και το ποτό της αρεσκείας μας.
Δείτε επίσης
- Ελληνική Pisa: Τα 618 Δημοτικά-Γυμνάσια που θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις την Πέμπτη 22 Μαΐου
- Habemus Papam: Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα -Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
- Πάγωμα του ΠΔ για την οριοθέτηση οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων ζητά ομόφωνα το ΔΣ της ΚΕΔΕ
- Μεσολογγίτικη Καρυδόπιτα
- Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Ζαρού ζητούν την βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ.