Σαρδέλες φιλεταρισμένες με ψητά ντοματίνια και πέστο μάραθου
Υλικά
Μερίδες:6
Για το πέστο μάραθου-μαϊντανού
1 κιλό σαρδέλες
500 γρ. ντοματίνια
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
50 γρ. μάραθο
50 γρ. μαϊντανό
30 γρ. κουκουνάρι ή καρύδια
2 κουτ. σούπας σκόρδο
40 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Η σαρδέλα είναι κατεξοχήν ψάρι της παρέας και του ούζου. Αυτή η πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή θα κερδίσει όλους τους ουρανίσκους
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα βάζουμε στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Επάνω ακουμπάμε τα φιλέτα της σαρδέλας και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Ψήνουμε τις σαρδέλες στη χαμηλότερη θέση του φούρνου στις αντιστάσεις για 20΄ στους 180°C.
Βήμα 3
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τον μάραθο και τον μαϊντανό. Στο πολυμηχάνημα αλέθουμε το κουκουνάρι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον μάραθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, κατόπιν το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1΄.
Βήμα 4
Μεταφέρουμε το πέστο σε μπολ, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε κατά βούληση.
Βήμα 5
Όταν οι σαρδέλες ψηθούν, τις μεταφέρουμε μαζί με τα ντοματίνια σε πιάτο σερβιρίσματος, βγάζοντάς τες από το ταψί με σπάτουλα. Τις ραντίζουμε όσο είναι ζεστές με λίγες κουταλιές πέστο.
Βήμα 6
Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως μαζί με το υπόλοιπο πέστο στο πλάι και το ποτό της αρεσκείας μας.
Δείτε επίσης
- YΠΑΑΤ: Παράταση των μέτρων για την ευλογιά των προβάτων
- Κρεατόπιτες: 18 πλούσιες και χορταστικές πίτες, καθημερινές και γιορτινές
- “H κρητική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης με “μπροστάρη” τον τουρισμό”
- Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Αναμένονται πλημμύρες στην Κρήτη»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώνονται οι πληρωμές για αγρπεριβαλλοντικά καιβιολογική γεωργία