Σαγκρία

Ηλίας Μαμαλάκης  31 August, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Σαγκρία

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Το διάσημο ισπανικό ποτό με κρασί και κομμάτια φρέσκων φρούτων είναι από τις καλύτερες επιλογές για καλοκαιρινά τραπέζια και βραδιές στη βεράντα με φίλους. Σερβίρεται παγωμένη και αρέσει πολύ.

Μερίδες: για 1 μεγάλο μπολ

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Έτοιμο σε: 15'

 

Υλικά

- 1 μπουκάλι κρασί Αγιωργίτικο

- 1 κρασοπότηρο μπράντι

- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη

- 2 μήλα ξεφλουδισμένα, σε μικρούς κύβους

- 1 πορτοκάλι, σε φέτες

- 4 βερίκοκα ώριμα, ψιλοκομμένα

- μπόλικα παγάκια

- 2 σόδες αναψυκτικό

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο, γυάλινο μπολ αδειάζετε το κρασί μαζί με το μπράντι. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φρούτα, τα παγάκια, τις σόδες και ανακατεύετε. Η σαγκρία σερβίρεται σε γυάλινα ποτήρια καλά παγωμένη.

Ηλίας Μαμαλάκης

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Ηλίας Μαμαλάκης  31 August, 2015 ΚΟΣΜΟΣ