Ρολό με κιμά γαλοπούλας
Υλικά
Για το ρολό γαλοπούλας
1.200 γρ. κιμά γαλοπούλας
2 κ.σ. ξίδι
6 κ.σ. βρώμη
1 αυγό
1 ασπράδι
Λίγο μπαχάρι τριμμένο
6-8 πατάτες
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Λίγο αποξηραμένο θυμάρι ή ρίγανη
Για την προετοιμασία
2 ξερά κρεμμύδια
1 κ.σ. σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φλ. ζωμό κότας ή νερό
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
1 συσκ. ψιλοκομμένη ντομάτα
Για το ρολό γαλοπούλας
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε 1 με 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βάζουμε σε μπολ τον κιμά γαλοπούλας και όλα τα υλικά για το ρολό καθώς και τα 2/3 από την σάλτσα ντομάτας.
Κρατάμε λίγη για το τελείωμα του ρολού.
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά.
Το μείγμα κιμά πρέπει να είναι αφράτο, όχι σφιχτό.
Προσθέτουμε λίγο νερό στο ζύμωμα, περίπου 1/3 φλ.
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες στρογγυλές.
Τις βάζουμε σε ταψί.
Περιχύνουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και μετά με τον ζωμό κότας ή το νερό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Δίνουμε σχήμα ρολού στον κιμά κι ακουμπάμε πάνω στις πατάτες.
Καλύπτουμε την επιφάνεια του ρολού με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και σφραγίζουμε το ταψί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 40 λεπτά
Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180ºC και ξεσκεπάζουμε το ταψί ψήνουμε για 30 λεπτά επιπλέον να μαλακώσουν πατάτες και να ψηθεί μέχρι μέσα το ρολό.
Αφήνουμε να σταθεί για 5 με 10 λεπτά κι έπειτα κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- «Μαμαδίστικα» γιουβαρλάκια κοκκινιστά
- Εννέα απλοί τρόποι για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό μέσα στο χειμώνα
- Κρήτη: Θυελλώδεις άνεμοι αύριο - Αναλυτικά η πρόγνωση - Το κεντρικό Λιμεναρχείο προειδοποιεί
- Ανδρουλάκης: Άνοιγμα σε πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -Τι είπε για την Αθηνά Λινού
- Κίνημα Δημοκρατίας το νέο κόμμα του Στ. Κασσελάκη