Πως κινήθηκαν στην Κρήτη Τσίπρας και Ανδρουλάκης

  14 June, 2023 ΑΡΘΡΑ
Πως κινήθηκαν στην Κρήτη Τσίπρας και Ανδρουλάκης

Δύο ξένοι στην ίδια πόλη ήταν Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης που δίνουν τη μάχη της Κρήτης καθώς «φρόντισαν» να μη βρεθούν ούτε λεπτό στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο που περιόδευσαν τις τελευταίες ημέρες.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τα όρη και τα βουνά (Ανώγεια και Ζωνιανά) όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στο Ρέθυμνο και μόλις ο Αλέξης Τσίπρας κατέβηκε στην πόλη, ο «αντίπαλος» του έφυγε για το Ηράκλειο. Μόλις δε εκείνος πήγε στο Ηράκλειο, ο Νίκος Ανδρουλάκης πήγε στα χωριά του νομού.

Σαν να έπαιζαν «κρυφτό» οι δύο μονομάχοι για την Κεντροαριστερά που παίζουν τα «ρέστα» τους στην Κρήτη.

Μετά την ήττα και την τρίτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε Ρέθυμνο και Λασίθι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να ανακτήσει τα σκήπτρα ειδικά στο πρώτο όπου ο Ανδρέας Ξανθός έχασε την έδρα για 215 ψήφους.

Εκτός από το γεγονός ότι άλλαξε έδρα, κατεβαίνοντας ο ίδιος στο Ρέθυμνο, πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στο νησί ενώ εκεί θα κλείσει και την προεκλογική του εκστρατεία την τελευταία εβδομάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο κράτησε στην πόλη και σε Ανώγεια και Ζωνιανά ενώ έχασε από το ΠΑΣΟΚ στα υπόλοιπα χωριά. Γι΄αυτό και η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα συγκεκριμένα σημεία, αλλά και στην πόλη. Για να ανεβάσει το ηθικό των ψηφοφόρων του κόμματος του αλλά και να δώσει μήνυμα μάχης μέχρι την τελευταία ψήφο στον συγκεκριμένο νομό.

Το Λασίθι αντιθέτως φαίνεται χαμένο καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται του ΠΑΣΟΚ σχεδόν τέσσερις μονάδες ενώ κράτησε τη δεύτερη θέση και δεν κινδυνεύει σε Χανιά και Ηράκλειο.

Οι αλλαγές πάντως σε αυτήν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς. Δίπλα του ήταν διαρκώς ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Ανδρέας Ξανθός. Σε δεύτερη μοίρα, μακριά από τα μεγαλεία του παρελθόντος όπου εμφανιζόταν ως «Κρητικάρχης» ήταν ο Παύλος Πολάκης, που βρέθηκε σε Ζωνιανά και Ανώγεια. Με κομμένα τα φτερά και σε «απόσταση ασφαλείας» από τον Αλέξη Τσίπρα.

 

  14 June, 2023 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα