Κατασκευή μεταλλίων στο  Νομισματοκοπείο της Βραζιλίας

By Canice Leung, Reuters  30 June, 2016 ΚΟΣΜΟΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κατασκευή μεταλλίων στο  Νομισματοκοπείο της Βραζιλίας

Φωτο: REUTERS/Sergio Moraes

Εάν ρωτήσετε έναν αθλητή τι σημαίνει ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο θα σας απαντήσει πώς απαιτεί απίστευτο κόπο και ιδρώτα.

Για το Νομισματοκοπείο της Βραζιλίας η απάντηση είναι πολύ πιο απλή: ανακυκλωμένο ασήμι
Γλύπτρια του Νομισματοκοπείου της Βραζιλίας σχεδιάζει τα μετάλλια στον υπολογιστή της. Τα χρυσά μετάλλια για τα οποία θα αγωνιστούν ο Usain Bolt, ο Michael Phelps και άλλοι αθλητές ζυγίζουν 500 γρ. και είναι κατασκευασμένα από 99% ασήμι. Περιέχουν μόνο 1,2% χρυσό για την επιχρύσωση.

"Είναι μεγάλη τιμή και τεράστια ευθύνη", ανέφερε ο Victor Hugo Berbert, επικεφαλής της διαδικασίας κατασκευής των μεταλλίων κατά την ξενάγηση του Reuters στο νομισματοκοπείο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Κάθε μετάλλιο από τα 5.130 Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά μετάλλια απαιτεί περίπου 48 ώρες για να γίνει, ανέφερε ο Berbert, του οποίου η ομάδα εργάζεται με βάρδιες όλο το 24ωρο. 
Το μεγαλύτερο μέρος του ασημιού είναι ανακυκλωμένο από παλιούς καθρέπτες και ακτινογραφίες. Ο χρυσός δεν περιέχει υδράργυρο, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνά για το διαχωρισμό του χρυσού από το μετάλλευμα και που μπορεί να μολύνει το οικοσύστημα. 
Το μετάλλιο έχει στη μία πλευρά τη Νίκη, τη φτερωτή θεά, κάτω από τους Ολυμπιακούς κύκλους, ενώ το άθλημα βρίσκεται στην άκρη μαζί με το λογότυπο Ρίο 2016 στην άλλη πλευρά. 
Εργάτης ρίχνει λιωμένο μέταλλο σε καλούπι. "Μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι οι αθλητές που έχουν δώσει τα πάντα για να νικήσουν θα φορούν αυτά που φτιάξαμε εμείς", είπε ο Nelson Neto Carneiro, ο οποίος δουλεύει στο νομισματοκοπείο για περισσότερα από 40 χρόνια. 
Πηγή:Reuters
 

 

By Canice Leung, Reuters  30 June, 2016 ΚΟΣΜΟΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα