Πτώση - ρεκόρ 11% του ευρώ έναντι του δολαρίου το α’ τρίμηνο του 2015.

mesaralive.gr  02 April, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Πτώση - ρεκόρ 11% του ευρώ έναντι του δολαρίου το α’ τρίμηνο του 2015.

Προς τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση από την εισαγωγή του στην Ευρωζώνη οδεύει το ευρώ στα τέλη του Μαρτίου, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι μπορεί να υποχωρήσει ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες.

Το κοινό νόμισμα, οδεύει προς χαμηλό ρεκόρ έναντι του δολαρίου, καθώς κυμαίνεται στο 1,0718 την Τρίτη.

Το ευρώ έχει υποχωρήσει 11% από την αρχή του 2015, μετά την έναρξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, που στην ουσία έχει αυξήσει την ρευστότητα στο ευρωσύστημα, οδηγώντας την τιμή του νομίσματος προς τα κάτω.

Όμως, ένα αδύναμο ευρώ δεν είναι απαραίτητο αρνητικό, τονίζει το CNBC. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι έχει "φθηνό" νόμισμα θα ωθήσει τις εταιρείες και τους ιδιώτες να καταναλώσουν και να δανειστούν περισσότερο, ανυψώνοντας τις τιμές καταναλωτή που έχουν βρεθεί σε αποπληθωριστική τροχιά και δίνοντας εν τέλει ώθηση στην οικονομία.

Στην πτώση του ευρώ έχει συντείνει και η ισχυροποίηση του δολαρίου εξαιτίας των κινήσεων της Fed που έχει σηματοδοτήσει ότι θα αυξήσει τα επιτόκια της μέσα στο 2015.

Δεδομένης της συνεχόμενης πτώσης του ευρώ, οι αναλυτές προχωρούν σε εκτιμήσεις για το πότε το νόμισμα θα φτάσει στην απόλυτη ισοτιμία (1 προς 1) με το δολάριο, με πολλούς από αυτούς να υποστηρίζουν ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, και μάλιστα, ότι το ευρώ θα υποχωρήσει και κάτω από το δολάριο.

 

Πηγή: newmoney.gr

 

mesaralive.gr  02 April, 2015 ΚΟΣΜΟΣ