Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά

Υλικά
1½ kg καθαρισμένο ψάρι (μπακαλιάρο ή φαγκρί ή συναγρίδα ή σκορπίνα κ.λπ.)
3 κλων. σέλερι κομμένα σε καρέ
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
3 ντομάτες κομμένες σε καρέ
3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
2 κλων. φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για σίγουρη επιτυχία
Για το ψάρι στο φούρνο
Με ένα μαχαίρι κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του.
Σε μακρόστενο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια.
Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μπήγουμε στα υλικά το θυμάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄.
Δείτε επίσης
- Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2025: Μετά τα μπάνια του Αυγούστου η πληρωμή τους
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ως το τέλος του Αυγούστου τα πρώτα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας
- «Καλούμε το Ισραήλ να αναστρέψει άμεσα την απόφαση για επιθέσεις στη Γάζα»
- ΠΑΣΟΚ: Πέντε προτάσεις Ανδρουλάκη «για την επαναφορά της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς»
- Τι αλλάζει από τη Δευτέρα στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ τραπεζών