Προσωρινή απαγόρευση για τον ιερέα με το χασίς  μέχρι τη δικαστική απόφαση

mesaralive.gr  07 August, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Προσωρινή απαγόρευση για τον ιερέα με το χασίς  μέχρι τη δικαστική απόφαση

Στην προσωρινή απαγόρευση τέλεσης ιεροπραξιών μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, από τον ιερέα που συνελήφθη με το χασίς, προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας.

Στην σχετική ενημέρωση αναφέρεται «Η Ιερά Μητροπόλη Γορτύνης και Αρκαδίας κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από κρατική αρχή, περί παράβασης του Ν. 4139/2013 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και του Ν. 2168/1993 «Περί όπλων» από κληρικό της, γνωρίζει ότι σύμφωνα με Ι. Κανόνες της Εκκλησίας, το Ν. 4149/1961 «Περί Καταστατικού Χάρτου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας» και το Ν. 5383/1932 «Περί των εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας», απαγόρευσε προσωρινά την τέλεση της Θ. Λειτουργίας, Ι. Μυστηρίων, Ι. Ακολουθιών και κάθε άλλη ιεροπραξία στον εν λόγω κληρικό, μέχρι την έκδοση απόφασης από τα Δικαστήρια της Εκκλησίας.».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ιερέας συνελήφθη όταν αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο σπίτι του βρήκαν δύο δενδρύλλια ινδικής κάνναβης – σε πλήρη ανάπτυξη – 95 γραμμάρια χασίς, σπόρους  κάνναβης αλλά και σφαίρες.

Να σημειωθεί ότι ο 49χρονος ιερέας  μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 

mesaralive.gr  07 August, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα