Προσφορά οικίσκου διαλογής και υγειονομικού υλικού στο Κέντρο Υγείας Μοιρών

  09 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Προσφορά οικίσκου διαλογής και υγειονομικού υλικού στο Κέντρο Υγείας Μοιρών

Τις δράσεις προστασίας των πολιτών κι επισκεπτών για την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, συνεχίζει ο Δήμος Φαιστού στο πλαίσιο του Δημοτικού Σχεδίου Ενεργοποίησης, ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Μετά από απόφαση της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος προχώρησε στην αγορά ενός οικίσκου διαλογής, καθώς και υγειονομικού υλικού, προκειμένου να ενισχύσει το Κέντρο Υγείας Μοιρών, που εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση πλήθος περιστατικών από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. 
Ο οικίσκος τοποθετήθηκε από ειδικό συνεργείο σήμερα το πρωί στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας, προκειμένου να λειτουργήσει ως ανεξάρτητος χώρος διαλογής περιστατικών και ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού, εφόσον κάτι τέτοιο χρειαστεί, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Ο Δήμαρχος Φαιστού παράλληλα με τους συναρμόδιους Αντιδημάρχους, παρέδωσαν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών προστατευτικές στολές ειδικού τύπου και προστατευτικά γυαλιά, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 
Οι δράσεις εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό που υλοποιεί καθημερινά ο Δήμος Φαιστού, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εθελοντικές αιμοδοσίες, διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και διαρκείς απολυμάνσεις ημέρα και νύκτα σε όλους τους δημόσιους χώρους και οικισμούς του Δήμου. 
«Το Δημοτικό Σχέδιο Ενεργοποίησης του Δήμου Φαιστού συνεχίζεται και εντείνεται καθημερινά όσο υπάρχει ανάγκη για προστασία της Δημόσιας Υγείας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει: 
«Ειδικά σήμερα, έχουμε υποχρέωση να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους δικούς μας ήρωες της πρώτης γραμμής, που μάχονται για το υπέρτατο αγαθό της Υγείας και να τους προσφέρουμε ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης έναν οικίσκο διαλογής και πρόσθετο υγειονομικό υλικό. Βρισκόμαστε δίπλα τους, όπως κι εκείνοι βρίσκονται δίπλα μας καθημερινά και αποδεικνύουν πως όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Για μία ακόμα φορά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες και συμπολίτες μας που συμμετέχουν στο Σχέδιο μας και μάχονται καθημερινά για να είμαστε όλοι υγιείς και να έχουμε το Δήμο που μας αξίζει». 

 

  09 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ