«Προϋποθέσεις για την ομαλή αναπτυξιακή πορεία των παιδιών»

mesaralive.gr  18 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Προϋποθέσεις για την ομαλή αναπτυξιακή πορεία των παιδιών»

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προϋποθέσεις για την ομαλή αναπτυξιακή πορεία των παιδιών. Εκδήλωση συμπεριφορών. Αίτια και αντιμετώπιση», πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Βαγιονιάς.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Βαγιονιάς με ομιλήτρια την  κυρία Ελένη Μαράκη – Μπελαδάκη, Δρ Επιστημών της Αγωγής – Κοινωνιολόγο και Προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Νομού Ηρακλείου.

Πλήθος γονέων καθώς και το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου τίμησε με την παρουσία του την ομιλία η οποία κατά κοινή ομολογία ήταν άκρως ενδιαφέρουσα μιας και το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς. Μια μικρή περίληψη της εισήγησης ακολουθεί παρακάτω:

Τα παιδιά κινούνται ανάμεσα σε δύο αλληλεπιδραστικά συστήματα: την οικογένεια και το σχολείο. Στη σημερινή πολυπλοκότητα και τις δυσκολίες που εμφανίζονται, η οικογένεια και το σχολείο αναλαμβάνουν να δώσουν πυξίδα ζωής και νόημα για τα παιδιά. Η συνεχής και αρμονική ανάπτυξη των επιμέρους ικανοτήτων των παιδιών στο απώτερο δυνατό όριο που θέτουν οι γενετικές του καταβολές, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα σε ένα ευνοϊκό για τη μάθηση επικοινωνία περιβάλλον, τόσο μέσα στην οικογένεια  όσο και μέσα στο σχολείο.

Τα δύο αυτά ανεξάρτητα μεταξύ τους συστήματα όσον αφορά τη λειτουργία τους, μπορούν να συνθέτουν ένα ενιαίο πλαίσιο ζωής για τα παιδιά και μπορούν να βοηθήσουν στη συναισθηματική και ψυχολογική τους ισορροπία. Τα παιδιά μπορεί να βιώνουν άγχος εξαιτίας των ρυθμών που εμείς οι μεγάλοι έχουμε «επιβάλλει», να βιώνουν διάφορες στρεβλώσεις και να εκδηλώνουν «προβληματικές» συμπεριφορές, οι οποίες έχουν αρνητικές επιδράσεις  τόσο στο ίδια όσο και στους γύρω τους. Υπάρχουν τρόποι να προλάβουμε αυτές τις αρνητικές συμπεριφορές;

            Η εκδήλωση αυτή ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική για όλους όσους την παρακολούθησαν, γιατί όχι μόνο κατάφερε να προβληματίσει αλλά και με τη συζήτηση η οποία ακολούθησε να λύσει πάρα πολλές απορίες. 

 

mesaralive.gr  18 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα