Προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας Ρωσία, Ιαπωνία και Ιράν

  25 February, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας Ρωσία, Ιαπωνία και Ιράν

Την επιστροφή της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά από 13 χρόνια, πανηγύρισε η Ιαπωνία, η οποία πήρε σπουδαίο «διπλό» με 96-48 επί του Κατάρ. Μετά το θρίαμβο της, η Ιαπωνία αύξησε το ρεκόρ της σε 8-4 στον έκτο όμιλο των προκριματικών της ασιατικής ζώνης, παίρνοντας το «εισιτήριο» για την τελική φάση. 
Υπενθυμίζεται ότι τελευταία φορά που η Ιαπωνία είχε βρεθεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν το 2006, όταν ήταν «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης. 
Πρόκριση στην Κίνα πήρε και το Ιράν, μετά τη νίκη του με 85-74 επί της Αυστραλίας, βελτιώνοντας σε 8-4 το ρεκόρ του και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του έκτου ομίλου (σ.σ. υστερεί στην ισοβαθμία με τη δεύτερη Ιαπωνία). 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστραλία έχει προκριθεί ως πρώτη του ομίλου (10-2) και οι Φιλιππίνες ως τέταρτες (7-5).
Mε απίστευτη ανατροπή απέναντι στη Φινλανδία, η Ρωσία επέστρεψε από το -18 του α΄ μέρους, νίκησε 91-76, στο Περμ και προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, έχοντας 8 νίκες και 4 ήττες στα προκριματικά. Οι Φινλανδοί χρειάζονταν νίκη με +3 για να κλείσουν «εισιτήριο» για Κίνα, αλλά έδειξαν τάσεις αυτοχειρίας και στη θέση τους προκρίθηκε η Τσεχία, ενώ είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση από τον 11ο όμιλο η Γαλλία. 
 

 

  25 February, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα