Προβατίνα στη λαδόκολλα
Υλικά
Μερίδες 4-6
1 μπούτι προβατίνας 3 κιλών περίπου
2 κουτ. σούπας ανθό αλατιού
1 κουτ. σούπας κόκκους πιπέρι μαύρο
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
2-3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια, σε φέτες
3-4 κλαδάκια θυμάρι
2 κλαδάκια δενδρολίβανο
2 δαφνόφυλλα
6 μεγάλα φύλλα λαδόκολλας
Tips
Πρέπει να τυλίξετε το μπούτι με πολλή προσοχή ώστε να μη χυθούν τα υγρά του κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Αυτή η συνταγή για προβατίνα θέλει υπομονή να ψηθεί αργά για πολλές ώρες για να γίνει λουκούμι!
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε στο γουδί το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε το μπούτι με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Το τρυπάμε σε μερικά σημεία και περνάμε μέσα στις σχισμές τις σκελίδες του σκόρδου.
Βήμα 2
Απλώνουμε τις λαδόκολλες και τοποθετούμε κάτω το κρεμμύδι, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και τα δαφνόφυλλα. Τοποθετούμε από πάνω το μπούτι της προβατίνας και το τυλίγουμε με τα φύλλα λαδόκολλας.
Βήμα 3
Δένουμε με σπάγκο και ψήνουμε στον ξυλόφουρνο για 4-4,5 ώρες. Εναλλακτικά, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο οικιακό φούρνο για την ίδια ώρα, στις αντιστάσεις, στους 180οC.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM
Δείτε επίσης
- Πίτες και τάρτες χριστουγεννιάτικες: 38 αλμυρές συνταγές που θα ζηλέψουν οι καλεσμένοι σας
- Εφορία: Τα SOS για να γλιτώστε έξτρα φόρους πληρώνοντας ηλεκτρονικά – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- ΣΕΤΕ: Τι αποκαλύπτει έρευνα για τον ελληνικό τουρισμό – Τι δηλώνουν οι πολίτες
- Τα Χριστούγεννα μας κάνουν καλό: 10 λόγοι για τους οποίους αξίζει να το… γιορτάσουμε
- Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων
Σχετικά άρθρα
- Πίτες και τάρτες χριστουγεννιάτικες: 38 αλμυρές συνταγές που θα ζηλέψουν οι καλεσμένοι σας
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων