Πρασοκεφτέδες, ένας εύκολος χειμωνιάτικος μεζές
30' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως ορεκτικό
4 πράσα φρέσκα και τρυφερά (το λευκό και το ανοιχτό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
4 γεμάτες κουτ. σούπας αλεύρι
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
τα φύλλα από 4-5 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα
120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαφρύ ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Για τους πρασοκεφτέδες, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό και όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα πράσα.
Τα βράζουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αν θέλουμε, τα βουτάμε αμέσως σε μια λεκάνη με πολύ κρύο νερό και παγάκια, για να μη μαραθούν εντελώς και για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν απλωμένα σε καθαρές πετσέτες.
Τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί ένας σχετικά πυκνός χυλός.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά.
Ρίχνουμε στο καυτό λάδι κουταλιές από τον χυλό και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Βγάζουμε τους πρασοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας.
Τους σερβίρουμε ζεστούς.
Δείτε επίσης
- Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για τα βασανιστήρια του 3χρονου -”Δεν έχει πιθανότητες επιβίωσης”
- Tι λέει το ΥΠΑΑΤ μετά τη συνάντηση με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Κρήτης
- Λαζάνια με σπανάκι
- Νέος KOK: Αυτά είναι τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε-Τι αναφέρει για τα κράνη
- Τουρισμός; Ενθαρρυντικά τα μηνύματα ενόψει της νέας σεζόν στην Κρήτη