Που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι πολιτικοί αρχηγοί

  08 October, 2023 ΑΡΘΡΑ
Που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι πολιτικοί αρχηγοί

"Σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή της αυτοδιοίκησης, ψηφίζουμε για μία καλύτερη καθημερινότητα, για καλύτερες υπηρεσίες πρόνοιας και υγείας", επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Α' Λύκειο Κηφισιάς, δίνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το πολιτικό στίγμα της σημερινής αναμέτρησης για τη Νέα Δημοκρατία. 
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει κρύψει την πολιτική διάσταση που δίνει στην εν εξελίξει εκλογική αναμέτρηση, ιδίως σε επίπεδο Περιφερειών καθώς, όπως είπε, "θέλουμε να εκλέξουμε ανθρώπους που ασπάζονται το αναπτυξιακό μας όραμα". 
Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει στηρίξει την αυτοδιοίκηση με πολλά νέα εργαλεία αλλά και διατάξεις για την εμπέδωση της διαφάνειας και κατέληξε λέγοντας ότι απόψε θα κάνουμε τον πολιτικό απολογισμό των εκλογών. 

Ακολουθεί η δήλωση του πρωθυπουργού

«Σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή της αυτοδιοίκησης. Ψηφίζουμε για δημάρχους, ψηφίζουμε για περιφερειάρχες, ψηφίζουμε για μία καλύτερη καθημερινότητα, για ποιοτικές υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, για αναπτυξιακή δυναμική. 
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κρύψει ότι έχει δώσει πολιτική διάσταση στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες της χώρας και τους τρεις μεγάλους δήμους και αυτό διότι θέλουμε, πρωτίστως στις Περιφέρειες, να εκλέξουμε ανθρώπους οι οποίοι να ασπάζονται το όραμα μας για μία καλύτερη Ελλάδα με έντονη αναπτυξιακή δυναμική. 
Από κει και πέρα, οι πολίτες θα επιλέξουν ελεύθερα τους τοπικούς άρχοντες που αυτοί θα κρίνουν ότι θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις δικές τους ανάγκες. Η  κυβέρνηση έχει στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με πολλά νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και έχει προσθέσει μάλιστα και με το πρόσφατο νομοσχέδιο νέες διατάξεις που αφορούν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία των δήμων. 
Από κει και πέρα, η κρίση περνά στα χέρια των πολιτών. Και ως προς τον πολιτικό απολογισμό αυτής της κάλπης, θα έχουμε την ευκαιρία να τον κάνουμε σήμερα το βράδυ.
Καλημέρα σε όλες και σε όλους και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους»

Στο Ηράκλειο ο Ανδρουλάκης

Στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα στο 13ο δημοτικό σχολείο, στην περιοχή Κατσαμπάς, στο 204 Εκλογικό Τμήμα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ηρακλείου και στελέχη το κόμματος, ψήφισε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο σχολείο που και ο ιδιος φοίτησε κάποιες τάξεις του δημοτικού, ενώ έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη, αφού ανάμεσα στους ψηφοφόρους που περίμεναν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, βρίσκονταν συμμαθητές και συμμαθήτριες του. Ο κ. Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του επανέλαβε ότι στόχος είναι η νικη της αυτοδιοίκησης. 
«Το ΠΑΣΟΚ στήριξε διαχρονικά νομοθετικά και πολιτικά την αυτοδιοίκηση, με ενισχυμένους πόρους και υπηρεσίες, κοντά στον πολίτη, την αυτοδιοίκηση της  αποκέντρωσης, την αυτοδιοίκηση της περιφερειακής ανάπτυξης» είπε ο Νικος Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι «αυτή η αυτοδιοίκηση θέλουμε να είναι ο αποψινός μεγάλος νικητής και όχι το μοντέλο διοίκησης του κ. Μητσοτάκη που θέλει 13 περιφερειάρχες να τον υπηρετούν, ώστε να είναι το μακρύ χέρι του Μαξίμου σε όλη την Ελλάδα». 
Επιπλέον ανέφερε ότι «αυτό το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης που απέτυχε παταγωδώς τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους τρεις μήνες, με τις βιβλικές καταστροφές, με την ακρίβεια να καλπάζει, με την απαξίωση των θεσμών και της Δημοκρατίας, θέλουμε απόψε να ηττηθεί και γι' αυτό αγωνιζόμαστε με προοδευτικά ψηφοδέλτια, με ένα κίνημα αυτοδιοικητικό δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στον πολίτη». 

Ο κ. Ανδρουλάκης θα επιστρέψει στην Αθήνα απ' όπου θα παρακολουθήσει τα εκλογικά αποτελέσματα. 

Κασσελάκης: Η Ελλάδα αξίζει καλύτερη μοίρα

«Η Ελλάδα αξίζει καλύτερη μοίρα», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο δημοτικό σχολείο Εκάλης.
Συγκεκριμένα στην δήλωσή του ανέφερε: «'Ακουσα προηγουμένως τον πρωθυπουργό να λέει ότι είναι η μέρα που οι Έλληνες επιλέγουν τους τοπικούς άρχοντες τους. Νομίζω έχει έλθει η μέρα να αλλάξουμε την ορολογία, οι Έλληνες πρέπει να επιλέγουν τους τοπικούς υπηρέτες τους, ανθρώπους που έχουν προϋπηρεσία στην εργασία, στην κοινωνία, με καθαρά χέρια, ανθρώπους που είναι εδώ για να υπηρετήσουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα, χωρίς αλαζονεία και πάνω απ' όλα με διαφάνεια. Σήμερα καλώ τους Έλληνες και ειδικά τους νέους και τις νέες να έλθουν στις κάλπες και να στείλουν ένα μικρό μήνυμα: ότι η Ελλάδα δικαιούται καλύτερη μοίρα από την κακοδιαχείριση από αμέλεια και από την σπατάλη που χρεοκοπεί την χώρα μακροπρόθεσμα. Το είδαμε και στην Θεσσαλία, το βλέπουμε σε όλη την αλυσίδα του μπλε κράτους. Σήμερα είναι η γιορτή της αυτοδιοίκησης αλλά πάνω απ όλα πρέπει οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να ψηφίσουν για ένα πιο δίκαιο κράτος στην άμεση ζωή τους που είναι η Αυτοδιοίκηση».
Κλείνοντας παρότρυνε τον κόσμο λέγοντας: «Έχετε ακόμη χρόνο, πηγαίνετε και ψηφίστε». 

Κουτσούμπας: Να βγεί δυνατός ο λαός απ'την κάλπη

«Σήμερα ψηφίζουμε για δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με το γαρύφαλλο, για να βγει δυνατός ο λαός από την κάλπη, γιατί ακριβώς τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν, θα θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των πολιτών, του λαού, γιατί ακριβώς ενδιαφερόμαστε για τις ανάγκες των πολλών, του ελληνικού λαού, και όχι για τα κέρδη των λίγων» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά  την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος σε εκλογικό κέντρο στη Ν. Ιωνία.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχουν πολιτικό χρώμα οι τοπικές εκλογές ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε: «Εντελώς πολιτικό χρώμα, άλλωστε όλοι το λένε πλέον αυτό. Κάθε πράξη μας είναι πολιτική ούτως ή άλλως».

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  08 October, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα