Πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια;

  13 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια;

Σκόρπιες σκέψεις κι ερωτήματα με αφορμή το τελευταίο περιστατικό παιδικής παραβατικότητας που δεν μπορεί παρά να μας προβληματίζει.

«Έβγαλε όπλο μπροστά στους συμμαθητές του», «Ψεύτικό το όπλο», «Συνελήφθη ο μαθητής που έβγαλε όπλο σε σχολείο».

Με αυτούς τους τίτλους παρουσίασαν τα ΜΜΕ (μεταξύ των οποίων και η σελίδα μας) την εξέλιξη της είδησης  που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από το πρωί της Τετάρτης.

Ένας ανήλικος  συνελήφθη, παρουσιάζεται σαν κοινός εγκληματίας, στιγματίζεται  και αυτό που μας απασχολεί είναι, αν ήταν αληθινό ή ψεύτικο το όπλο...

Η πραγματική είδηση που προκύπτει απ’ αυτή την υπόθεση όμως δεν αφορά και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφορά στο όπλο και στο γεγονός ότι ο εν λόγω μαθητής επέλεξε να το εμφανίσει στο σχολείο.

Η ουσία της υπόθεσης κρύβεται στο γεγονός ότι ένα ΠΑΙΔΙ θεώρει ότι ο μόνος τρόπος να τραβήξει την προσοχή των συνομηλίκων του, ο μόνος τρόπος για να δείξει τη… μαγκιά του είναι τα άκρα.

Πως έχει φτάσει όμως σ’ αυτό το σημείο; Μας απασχολεί καθόλου αυτό;

Μπήκε άραγε κανείς στη διαδικασία να σκεφτεί τι συμβολίζει αυτό το όπλο;

Πίσω λοιπόν απ’ αυτή την κίνηση, από αυτή την ακρότητα, από κάθε είδους ακρότητες κρύβεται η χαμηλή αυτοεκτίμηση, κρύβεται ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι αυτό που είναι ,αυτό που έχει να δώσει, δεν είναι αρκετό για να αγαπηθεί, για να τον προσέξουν.

Η εικόνα αυτή, της οποίας μάρτυρες έγιναν σήμερα συμμαθητές και καθηγητές του νεαρού είναι δυστυχώς ο « καθρέφτης» της λανθασμένης νοοτροπίας και της αδιαφορίας  των γονέων  που διαλέγουν καθημερινά την εύκολη λύση του «κάνε ότι θες».

Αυτοί ήταν που κρατούσαν αυτό το… ψεύτικο όπλο.

Αυτοί είναι οι θύτες!

Πόσο έτοιμοι είμαστε για μια τέτοια αλήθεια;

Υ.Γ: Ένα παιδί αυτής της ηλικίας που επιλέγει να εκφραστεί με τέτοιον τρόπο, δεν χρειάζεται τιμωρία, χρειάζεται  καθοδήγηση και ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!

Υ.Γ 2: Όταν η αντίδραση στα προβλήματα του σχολείου είναι τέτοια, τι θα συμβεί όταν θα αρχίσουν τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας στον κόσμο των ενηλίκων; Τροφή για σκέψη…

 

  13 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα