«Πονοκέφαλος» η φύλαξη του ραντάρ

mesaralive.gr  14 July, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
«Πονοκέφαλος» η φύλαξη του ραντάρ

Οι συνεχείς παραβιάσεις και παράνομες συνδέσεις με στόχο τη ρευματοκλοπή προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό σε καθημερινή βάση στη διοίκηση του αερολιμένα

Στη φύλαξη- παρακολούθηση του χώρου όπου βρίσκεται το ραντάρ της ΥΠΑ στα Δύο Αοράκια πρόκειται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα η Υπηρεσία, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα αγοράς με εταιρείες για την προστασία του χώρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, οι συνεχείς παραβιάσεις και παράνομες συνδέσεις με στόχο τη ρευματοκλοπήπροκαλούν ανησυχία και προβληματισμό σε καθημερινή βάση στη διοίκηση του αερολιμένα, καθώς υπάλληλοι του αεροδρομίου αλλά και της ΔΕΗ δεν μπορούν να προσεγγίσουν το χώρο για να επιδιορθώσουν τις βλάβες, ενώ είναι μεγάλος ο κίνδυνος για ανεπανόρθωτη ζημιά στο σύστημα του ραντάρ. 

Πριν λίγες ημέρες σημειώθηκε ένα ακόμα σοβαρό επεισόδιο όταν εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και ηλεκτρονικοί θέλησαν να πάνε στα Δύο Αοράκια, όμως ομάδα Τσιγγάνων τούς υποδέχτηκαν με πέτρες και απειλές. 
Χρειάστηκε μάλιστα να επιστρατευθεί διμοιρία της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να μπορέσουν να πλησιάσουν και να σταματήσουν την κλοπή του ρεύματος που γίνεται συστηματικά.

Εργαζόμενοι στον αερολιμένα προειδοποιούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες λόγω του κινδύνου που προκύπτει από τις πρόχειρες συνδέσεις που γίνονται, ενώ ζητούν και τη βοήθεια του στρατού και της αστυνομίας ώστε να φυλάσσεται ο χώρος και να μην είναι προσβάσιμος στον καθένα. 

Το ραντάρ λόγω των συνεχών υποκλοπών έχει κατά το παρελθόν παρουσιάσει σημαντική βλάβη με αντίκτυπο στις οθόνες των αεροελεγκτών οι οποίοι είχαν πει παλαιότερα ότι χάνουν κάθε επαφή με τα αεροσκάφη μέχρις ότου οι γεννήτριες ενεργοποιηθούν και υποστηρίξουν το σύστημα.

 

Πηγή ΠΑΤΡΙΣ

 

mesaralive.gr  14 July, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα