Πολλά τα προβλήματα σε όλη την Κρήτη απο την κακοκαιρία

neakriti.gr  30 November, 2018 ΑΡΘΡΑ
Πολλά τα προβλήματα σε όλη την Κρήτη απο την κακοκαιρία

Σε ποτάμια έχουν μετατραπέι οι δρόμοι, λόγω πλημμύρας - Σοβαρό πρόβλημα έφερε η "Πηνελόπη"

Τους φόβους τους εξέφρασαν κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Ιωάννη Χωστού και συγκεκριμένα της οδού Απέλλου στο neakriti.gr, καθώς υπερχείλισε ρυάκι, λόγω της δυνατής πλημμύρας, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει η στάθμη του νερού στο δρόμο.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, λόγω της δυνατής βροχόπτωσης και εξαιτίας του ότι το συγκεκριμένο ρυάκι έχει να καθαριστεί πολλά χρόνια, υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να προκαλέσει και την ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως καταγγέλλουν αγανακτισμένοι στο neakriti.gr, την προηγούμενη εβδομάδα, πάλι σε μία δυνατή νεροποντή είχαν αντιμετωπίσει πάλι το ίδιο πρόβλημα, ωστόσο ευτυχώς τότε δεν είχε μπει νερό στα σπίτια τους.

Ευθύνες ρίχνουν στην Περιφέρεια, η οποία όπως καταγγέλλουν, θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει από τον Σεπτέμβριο να είχε καθαρίσει το συγκεκριμένο ρυάκι, ώστε να μην κινδυνέψουν, ούτε άνθρωποι, ούτε περιουσίες.

Με την κατάσταση, οι ίδιοι οι κάτοικοι να εκτιμούν ιδιαίτερα δύσκολη και να μην μπορούν να κρύψουν την ανησυχία τους, καθώς η στάθμη του νερού στο δρόμο ανέβαινε συνεχώς, και με τον κίνδυνο να ελλοχεύει να δουν για άλλη μία φορά τα σπίτια τους πλημμυρισμένα, κάνουν έκκληση για άμεσο καθαρισμό.

«Φωτιά» πήραν τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική, βράδυ της Πέμπτης,  για άντληση νερού από σπίτια και επιχειρήσεις.

Για αρκετή ώρα η Πυροσβεστική δεχόταν κλήσεις για άντληση νερού από σπίτια και επιχειρήσεις, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπιοσαν περιοχές όπως ο Μασταμπάς, τα Δειλινά, το κέντρο του Ηρακλείου, καθώς και η περιοχή Κοκκίνη.

Στο έλεος της "Πηνελόπης" και τα Χανιά

Προβλήματα από τη δυνατή βροχή και τον ισχυρό άνεμο προκλήθηκαν σε πολλές περιοχές του νομού Χανίων και κυρίως στον Δήμο Πλατανιά.

Δρόμοι, λόγω της ισχυρής νεροποντής, μετατράπηκαν σε ποτάμια, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Οι Ισχυροί βοριάδες που έπληξαν και τα Χανιά, "έβαλαν" τη θάλασσα στο Ενετικό Λιμάνι, όπως συνηθίζεται, κυριολεκτικά μέσα στα καταστήματα, προκαλώντας ζημιές.

Άνοιξαν οι ουρανοί και στο Ρέθυμνο

Κάθε φορά που βρέχει και φυσάει έντονα στο Ρέθυμνο, δεν ξέρεις από που θα σου έρθει... Θα πλημμυρίσει ο περιφερειακός στη συμβολή με την Αρκαδίου στο εμπορικό λιμάνι από τα νερά της θάλασσας;

Τα φρεάτια απορροφούν ανεμπόδιστα τις μεγάλες ποσότητες νερού που καταλήγουν στην παλιά πόλη;

Αυτή τη φορά. η πλημμύρα ήρθε από τα... δυτικά. Στην περιοχή του στρατοπέδου προς Πανόραμα Ατσιποπούλου, τα νερά λίμνιασαν! Ευτυχώς οι διερχόμενοι οδηγοί δεν κινδύνευσαν και λίγο αργότερα τα νερά μειώθηκαν αισθητά.

Εν γένει το Ρέθυμνο είναι δομημένο σε μια φυσική λεκάνη απορροής των υδάτων. Οπότε... οπουδήποτε σχεδόν υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας. Και όταν η βροχόπτωση είναι ραγδαία και οι ανθρωπογενείς παρεμβάσεις ελλιπείς ή λανθασμένες... το νερό δεν αστειεύεται! Ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα στις αρχές....

 

neakriti.gr  30 November, 2018 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα