Πολλά τα προβληματα και στη Μεσαρά ελέω... Κτηματολογίου

viannitika  30 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πολλά τα προβληματα και στη Μεσαρά ελέω... Κτηματολογίου

Μια απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται οι δημότες, ειδικά τις τελευταίες μέρες, προσπαθώντας να διευθευτήσουν τις εκκρεμότητες τους με το Κτηματολόγιο.

Οι μικροί και κατακερματισμένοι κλήροι, μαζί με την επίπονη και κοστοβόρα διαδικασία, έκαναν πολλούς από τους δημότες να καθυστερήσουν και να «τρέχουν» ως την τελευταία στιγμή στα αρμόδια γραφεια για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.
Η προθεσμία εκπνέει και με δεδομένη αυτή την κατάσταση και το αδιαχώρητο που συμβαίνει παντού, έχουν αυξηθεί και οι «φωνές» που ζητούν την παράταση της προθεσμίας.

Μάλιστα δύο ακόμη Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι του Νομού Ηρακλείου, ζητούν να παρθεί η απόφαση για την παράταση.

Ο πρώτος εξ αυτών είναι ο κ. Χάρης Μαμουλάκης, που αναφέρει πως: «με δεδομένο ότι έχουν υποβληθεί στο Κτηματολόγιο μόλις το 40% των δηλώσεων ιδιοκτησίας στις περιοχές των Δήμων Γόρτυνας, Φαιστού, Μίνωα Πεδιάδας, Αρχανών, Αστερουσίου και Βιάννου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσαν ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό ζητώντας ενημέρωση για το εάν:

1. Προτίθεστε να δώσει περαιτέρω παράταση στην υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο για το νομό Ηρακλείου στις παραπάνω περιοχές

2. Σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για υπό κτηματογράφηση περιοχές


Υπενθυμίζεται ότι το αρμόδιο  Υπουργείο έχει προβεί πρόσφατα σε παρατάσεις για άλλες υπό κτηματογράφηση περιοχές, όχι όμως και στην Π.Ε. Ηρακλείου παρότι δεν είχαν υποβληθεί δηλώσεις ούτε καν για τα μισά γεωτεμάχια του Νομού».

Ενώ  με επίκαιρη ερώτηση του προς τo Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει την ανάγκη  οριστικής παράτασης στις διαδικασίες κτηματογράφησης, τουλάχιστον μέχρι τέλους του έτους.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για την κτηματογράφηση,  αν και έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, οι ρυθμοί προσκόμισης των εγγράφων στο κτηματολόγιο κινούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε περιοχές του Ν. Ηρακλείου, το κτηματολόγιο έχει δώσει παράταση μέχρι τις  31 Οκτωβρίου, ωστόσο ιδιοκτήτες και φορείς ζητούν την εκ νέου παράταση, τουλάχιστον μέχρι τέλους του έτους.
Επειδή οι ιδιοκτήτες που πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία κτηματογράφησης ξεπερνούν το 1εκ. και προφανώς δεν προλαβαίνουν να συλλέξουν τα απαραίτητα έγγραφα για να καταθέσουν τις δηλώσεις τους, ζητούν παράταση  τουλάχιστον μέχρι τέλους του έτους για την οριστικοποίηση των εγγραφών, η οποία κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου μάλιστα να αποφευχθούν και λάθη,
επειδή τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα υψηλά και
επειδή έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση και για άλλη παράταση


Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

Προτίθεστε να δώσετε  οριστική παράταση τουλάχιστον μέχρι 31.12.2019 στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, η οποία κρίνεται απαραίτητη, ώστε να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες να φανούν συνεπείς και να αποφευχθούν τυχόν λάθη;»

 

viannitika  30 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα