Ποια έργα εγκρίθηκαν και χρηματοδοτούνται για τη Μεσαρα από το «Φιλόδημο»

mesaralive.gr  23 December, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Ποια έργα εγκρίθηκαν και χρηματοδοτούνται για τη Μεσαρα από το «Φιλόδημο»

Νέες χρηματοδοτήσεις ΟΤΑ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ύψους 201.691.821,39 € ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για 99 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας και κτιριακών υποδομών.

Τα 29.250.000 ευρώ αφορούν σε δήμους της Κρήτης, όπως φαίνεται και στους πίνακες που ακολουθούν.

Η υλοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνεχίζεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την αναπτυξιακή ενίσχυση των Δήμων, τη λύση χρόνιων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Όπως έχει επισημάνει ο  κ. Χαρίτσης, η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με την συνολική προσπάθεια που γίνεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Η μεγάλη ανταπόκριση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταδεικνύει την μεγάλη ανάγκη για τα έργα και τις δράσεις που περιλαμβάνονται στις προσκλήσεις του «ΦιλόΔημου» και το αποτέλεσμα ξεπερνά και τις πιο υπεραισιόδοξες προσδοκίες.

Γόρτυνα

Με βάση την πρόσκληση IV, του προγράμματος ΦιλόΔημος Ι, με θέμα τη «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», χρηματοδοτείται η βελτίωση του αγροτικού δρόμου περιοχής «Μπότζη» του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων με το ποσό των 860.000 ευρώ, και η βελτίωση αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου με το ποσό των 868.000 ευρώ.

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, επισήμανε ότι, «η τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζει να ενισχύεται στοχευμένα με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, με πολυεπίπεδες δράσεις. Οι Δήμοι και οι Επιχειρήσεις του νομού Ηρακλείου, αξιοποιούν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει ενεργοποιήσει η Κυβέρνηση για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, τόσο σε θέματα λειψυδρίας, όσο και σε θέματα ποιότητας νερού ύδρευσης αλλά και βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας.»

 

mesaralive.gr  23 December, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ