Ποια είναι τα 12 μη κρατικά πανεπιστήμια που θα ανοίξουν στην Ελλάδα μετά το πράσινο φως από το ΣτΕ

Δώδεκα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία του από τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα μετά την απόφαση του ΣτΕ για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια.
Χθες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό τον νόμο Πιερρακάκη για την ίδρυση και τη λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα, καθώς οι προσφυγές από πανεπιστημιακούς αλλά και συνδικαλιστικούς φορείς της ανώτατης εκπαίδευσης δεν έγιναν δεκτές.
Ποια είναι τα νέα μη κρατικά πανεπιστήμια
Η λειτουργία των νέων μη κρατικών πανεπιστημίων αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2025, με τις πρώτες εγγραφές φοιτητών να ξεπερνούν τις 6.000. Ο αριθμός των προσφερόμενων προγραμμάτων σπουδών υπολογίζεται μεταξύ 100 και 120.
Αρχικά, η πλειονότητα των νέων ιδρυμάτων αναμένεται να εγκατασταθεί στην Αττική, ενώ κάποια θα λειτουργήσουν και στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης πρόκειται για 12 συνολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα:

Δείτε επίσης
- Το ΠΑΓΝΗ στην πεντάδα με τις περισσότερες δωρεές οργάνων στην Ελλάδα
- Γήρανση του πληθυσμού: Πόσο έχει μειωθεί ο δείκτης γονιμότητας στην Ελλάδα –Πόσοι θα είμαστε το 2050
- Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2025 – 2026: Δεύτερος γύρος αιτήσεων για voucher τον Οκτώβριο
- ‘Θετική εξέλιξη για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας η προσφορά της Chevron”
- Αρνάκι με δεντρολίβανο και κόκκινο κρασί του Χ. Πέσκια