Πιθανό να κινηθούν δικαστικά οι αγρότες για την καταστροφή από το δάκο!

ekriti.gr   21 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Πιθανό να κινηθούν δικαστικά οι αγρότες για την καταστροφή από το δάκο!

Σειρά συναντήσεων έχουν γίνει μεταξύ των αγροτών που σκέφτονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ζητώντας αποζημιώσεις για τις ευθύνες που φέρουν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταστροφή από το δάκο.

Στην Κρήτη, οι ποσότητες λαδιού που παράγονται μέσα από τα ελαιουργεία του Νομού Ηρακλείου, επιβεβαιώνουν πως η έξαρση του δάκου έφερε μεγάλη ζημιά στην παραγωγή.

 Ήδη, ελαιοπαραγωγοί και στην Κρήτη που είναι οργισμένοι, προσανατολίζονται στην κατάθεση αγωγών εναντίον των υπευθύνων, για τη ζημιά που υπέστησαν.

Μια οργή που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, μετά την ανακοινωση της πρόσφατης απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με την οποία οι αγρότες θα πρέπει να καταβάλλουν για την δακοκτονία την ελαιοκομική περίοδο 2018/19 3 ευρώ ανά 100 κιλά λάδι.

Ένα ποσό που θα καταβάλλεται από τον αγρότη στον ελαιουργό, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που αναλαμβάνει να παράξει από τον ελαιόκαρπο, το ελαιόλαδο της νέας χρονιάς, όπως αναφέρει το ekriti.gr.

Οι αγρότες που είναι δικαίως οργισμένοι, αφού βλέπουν πως έμειναν απροστάτευτοι απέναντι στο δάκο, για αυτό και ζητούν τη λήψη δραστικών μέτρων, βλέπουν πως τους ζητούν και τα.... ρέστα.

 

ekriti.gr   21 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα