Πικάντικος τραχανάς-ριζότο µε πελτέ και πρόβειο γιαούρτι
Υλικά
Μερίδες: 4-5
250 γρ. τραχανά ξινό
1.200 ml νερό ή ζωµό κρέατος, καυτό
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ντοµατοπελτέ
½ κουτ. γλυκού µπούκοβο
6-8 λιαστά ντοµατάκια, ψιλοκοµµένα
200 γρ. πρόβειο γιαούρτι, σε θερµοκρασία δωµατίου
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Αυτός ο ξινός τραχανάς με την προσθήκη του πελτέ χυλώνει ωραία και γίνεται σαν νόστιμο ριζότο. Ωραία ιδέα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον πελτέ, το µπούκοβο, τα ντοµατάκια, λίγο πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε για 1΄ και προσθέτουμε τον τραχανά.
Βήμα 2
Χαµηλώνουµε λίγο ακόμα τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό σε τρεις δόσεις, περιμένοντας να απορροφηθεί πρώτα η πρώτη δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη. Μαγειρεύουµε περίπου για 25΄, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να χυλώσει σαν ριζότο.
Βήμα 3
Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά και, αφού κρυώσει ελαφρά ο τραχανάς, προσθέτουµε το γιαούρτι ανακατεύοντας πολύ καλά. Σερβίρουµε τον τραχανά µε επιπλέον γιαούρτι και µπούκοβο.
Δείτε επίσης
- Δημόσιο: Μάιο & Δεκέμβριο οι διαγωνισμοί για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης
- Αργός μεταβολισμός: Έτσι θα τον «ξεμπλοκάρετε»
- Καμπανάκι «ΔΝΤ» σε Τραμπ: Οι πολιτικές του θα μπορούσαν να πλήξουν την παγκόσμια οικονομία
- Mπάσκετ: Επίσημα στο Ηράκλειο το Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών και το Final 4 των γυναικών
- Σε 30 λεπτά τρώμε: 20 γρήγορες και νόστιμες συνταγές