Πικάντικος τραχανάς-ριζότο µε πελτέ και πρόβειο γιαούρτι
Υλικά
Μερίδες: 4-5
250 γρ. τραχανά ξινό
1.200 ml νερό ή ζωµό κρέατος, καυτό
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ντοµατοπελτέ
½ κουτ. γλυκού µπούκοβο
6-8 λιαστά ντοµατάκια, ψιλοκοµµένα
200 γρ. πρόβειο γιαούρτι, σε θερµοκρασία δωµατίου
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Αυτός ο ξινός τραχανάς με την προσθήκη του πελτέ χυλώνει ωραία και γίνεται σαν νόστιμο ριζότο. Ωραία ιδέα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον πελτέ, το µπούκοβο, τα ντοµατάκια, λίγο πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε για 1΄ και προσθέτουμε τον τραχανά.
Βήμα 2
Χαµηλώνουµε λίγο ακόμα τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό σε τρεις δόσεις, περιμένοντας να απορροφηθεί πρώτα η πρώτη δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη. Μαγειρεύουµε περίπου για 25΄, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να χυλώσει σαν ριζότο.
Βήμα 3
Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά και, αφού κρυώσει ελαφρά ο τραχανάς, προσθέτουµε το γιαούρτι ανακατεύοντας πολύ καλά. Σερβίρουµε τον τραχανά µε επιπλέον γιαούρτι και µπούκοβο.
Δείτε επίσης
- Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2024: Πότε μπαίνει, πώς ο υπολογισμός
- Δήμος Φαιστού: Απο τις Μοιρες ξεκινούν αύριο οι εορταστικές εκδηλώσεις
- ΕΜΥ: Έντονα φαινόμενα μέχρι το πρωί της Τρίτης -Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
- Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν έως και 2.000 ευρώ
- Aποκάλυψη: Έτσι “τρώνε” τζάμπα… το λάδι της Κρήτης
Σχετικά άρθρα
- Οι σούπες της γιαγιάς: 24 παλιές συνταγές γεμάτες ζεστασιά και θαλπωρή
- Αλμυρό κέικ με μανιτάρια
- Α λα κρεμ! 37 συνταγές, από mac ‘n’ cheese μέχρι σουφλέ, κις και μπλανκέτ
- Εύκολα γιορτινά ρολά: 4 συνταγές με χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο και αρνί
- Kοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες: Όλα τα μυστικά για ψήσιμο σαν της γιαγιάς