Πικάντικος τραχανάς-ριζότο µε πελτέ και πρόβειο γιαούρτι

Υλικά
Μερίδες: 4-5
250 γρ. τραχανά ξινό
1.200 ml νερό ή ζωµό κρέατος, καυτό
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ντοµατοπελτέ
½ κουτ. γλυκού µπούκοβο
6-8 λιαστά ντοµατάκια, ψιλοκοµµένα
200 γρ. πρόβειο γιαούρτι, σε θερµοκρασία δωµατίου
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Αυτός ο ξινός τραχανάς με την προσθήκη του πελτέ χυλώνει ωραία και γίνεται σαν νόστιμο ριζότο. Ωραία ιδέα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον πελτέ, το µπούκοβο, τα ντοµατάκια, λίγο πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε για 1΄ και προσθέτουμε τον τραχανά.
Βήμα 2
Χαµηλώνουµε λίγο ακόμα τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό σε τρεις δόσεις, περιμένοντας να απορροφηθεί πρώτα η πρώτη δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη. Μαγειρεύουµε περίπου για 25΄, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να χυλώσει σαν ριζότο.
Βήμα 3
Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά και, αφού κρυώσει ελαφρά ο τραχανάς, προσθέτουµε το γιαούρτι ανακατεύοντας πολύ καλά. Σερβίρουµε τον τραχανά µε επιπλέον γιαούρτι και µπούκοβο.
Δείτε επίσης
- Εκκλησία της Κρήτης: Κινδυνεύει το αυτοδιοίκητο - Η αντίδραση μετά την παρέμβαση χωρίς προηγούμενο
- ΕΕ: Να παραμείνει «παγωμένη» η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ζητά το ΕΚ
- Γρήγορο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό χωρίς ψήσιμο
- Taxisnet και υπηρεσίες ΑΑΔΕ, e-ΕΦΚΑ εκτός λειτουργίας δύο ημέρες τον Μάιο
- Ν Ηρακλείου: 8 συλλήψεις με επίκεντρο την παράνομη βόσκηση σε περιοχές NATURA