Πικάντικη κασερόπιτα με καλαμπόκι και λουκάνικο

Υλικά
5-6 φρέσκα τρυφερά κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
50 γραμ. βούτυρο
1 χωριάτικο λουκάνικο αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο
3/4 φλ. καλαμποκάλευρο ή πολέντα
3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τριμμένο κασέρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
2 μεγάλα αυγά
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 στραγγιστό γιαούρτι
2/3 φλ. γάλα
2 κ.σ. στακοβούτυρο λιωμένο
1½ φλ. καλαμπόκι βρασμένο
3 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πικάντικη κασερόπιτα
Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε την πιπερίτσα, τα φρέσκα κρεμμύδια και το λουκάνικο για 4′-5´χωρίς να πάρουν χρώμα.
Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλαμποκάλευρο ή πολέντα ψιλή.
Για πιο τραγανό αποτέλεσμα βάλτε μισό μισό καλαμποκάλευρο και πολέντα.
Βάζουμε σε μπολ τα αλεύρια, το κασέρι, το μπέικινκ πάουντερ και τη σόδα και τα ανακατεύουμε καλά.
Κάνουμε λακκούβα στη μέση.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
Τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βρασμένο καλά στραγγισμένο καλαμπόκι, τα σοταρισμένα υλικά, το σχοινόπρασο και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Τα ρίχνουμε στο αλεύρι και με κουτάλι απαλά, ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος, καλά βουτυρωμένο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 25′ μέχρι να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Δείτε επίσης
- Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά στο ΓΕΛ Τυμπακίου
- Καιρός: Ζεστό το επόμενο διήμερο – Ανατροπή από Παρασκευή- Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη
- «Kαμπάνα» €392 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Πώς θα πληρωθεί
- Πυροσβεστική Κρήτης: Πάνω από 100 διασώσεις τουριστών τον χρόνο από βουνά και φαράγγια
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς παρεμπόδιζαν τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.