Πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και πατάτες
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
Μερίδες: 4
500 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στα 4
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα, σε κομμάτια
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
400 γρ. χοιρινό κιμά
200 γρ. ισπανικό λουκάνικο τσορίθο, μόνο τον κιμά του, ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 σκ. σκόρδο λιωμένο
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
αλάτι
Φτιάχνουμε απολαυστικά πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και πατάτες.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°Cστον αέρα. Ανακατεύουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Τις ψήνουμε σε ένα ταψί στον φούρνο για 20΄.
Βήμα 2
Κεφτεδάκια: Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε 20-24 κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στο ταψί με τις πατάτες.
Βήμα 3
Ψήνουμε για άλλα 15΄.Κατόπιν προσθέτουμε στο ταψί τη φέτα και τα ντοματίνια και ψήνουμε για άλλα 15΄ ή μέχρι η φέτα να αρχίσει να λιώνει και τα ντοματίνια να σπάνε. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα της επιλογής μας.
Δείτε επίσης
- Συντάξεις Ιουνίου: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι στα ΑΤΜ των τραπεζών
- Γεμιστά ζυμαρικά
- Μεσαρα: Ηράκλειο: Συνελήφθη 25χρονος για παράνομη κατοχή όπλων κι άσκοπους πυροβολισμούς
- Λόγω της Κλιματικής Αλλαγής, νωρίτερα από άλλες χρονιές η ωοτοκία για τις Καρέττα
- Κρήτη: Δραματική η μείωση νερού στο νησί - «Έως και 30 μέτρα κάτω γεωτρήσεις στη Μεσαρά» (vid)