Πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και πατάτες

olivemagazine.gr  21 April, 2023 ΑΡΘΡΑ
Πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και πατάτες

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

Μερίδες: 4
500 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στα 4
2 κουτ.  σούπας ε.π. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα, σε κομμάτια
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
400 γρ. χοιρινό κιμά
200 γρ. ισπανικό λουκάνικο τσορίθο, μόνο τον κιμά του, ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 σκ. σκόρδο λιωμένο
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού  κύμινο, σκόνη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
αλάτι

Φτιάχνουμε απολαυστικά πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και πατάτες.

Διαδικασία
Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°Cστον αέρα. Ανακατεύουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Τις ψήνουμε σε ένα ταψί στον φούρνο για 20΄.

Βήμα 2

Κεφτεδάκια: Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε 20-24 κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στο ταψί με τις πατάτες.

 

Βήμα 3

Ψήνουμε για άλλα 15΄.Κατόπιν προσθέτουμε στο ταψί τη φέτα και τα ντοματίνια και ψήνουμε για άλλα 15΄ ή μέχρι η φέτα να αρχίσει να λιώνει και τα ντοματίνια να σπάνε. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα της επιλογής μας.

 

olivemagazine.gr  21 April, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα