Πετυχημένη η εκδήλωση της κοπής πίτας της θεατρικής παιδικής ομάδας της Ομάδας Γυναικών Μοιρών.

  20 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πετυχημένη η εκδήλωση της κοπής πίτας της θεατρικής παιδικής ομάδας της Ομάδας Γυναικών Μοιρών.

Σε μια ζεστή εκδήλωση για μαμάδες και παιδιά έκοψε την πίτα της η θεατρική παιδική ομάδα της Ομάδας Γυναικών Μοιρών (μέλος της ΟΓΕ), στις 17 Φλεβάρη, στο πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες. Η θεατρική παιδική ομάδα που έκλεισε 4 χρόνια ζωής, έχει πλούσια δραστηριότητα που απαντά στην ανάγκη των παιδιών να δημιουργήσουν, να εκφραστούν, να αποκτήσουν επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Την εκδήλωση άνοιξε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Φραγκιουδάκη Μάρω, η οποία τόνισε το χρέος κάθε γυναίκας της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων να δώσει όλες τις δυνάμεις της στην πάλη να αλλάξει η σκληρή πραγματικότητα η οποία ζούμε, με τη συσπείρωσή της στο Σωματείο της και στους Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ. Μια πραγματικότητα που διαμορφώνεται προς όφελος των αναγκών των λίγων και βάζει στην άκρη τις ανάγκες των γυναικών και τη λαϊκή οικογένεια συνολικά.

   Στάθηκε στο τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, στη συμφωνία για τις βάσεις και τα πυρηνικά που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε η  κυβέρνηση της ΝΔ, συμφωνία που μετατρέπει τη χώρα, και ιδιαίτερα την περιοχή, σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Είναι παράγοντας εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών, με τη φτώχεια, με την εξαθλίωση, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Ακολούθησε θεατρικό δρώμενο με θέμα το δίπολο «πόλεμος- ειρήνη»,  το οποίο επιμελήθηκαν  τα ίδια τα παιδιά-μέλη της παιδικής θεατρικής σκηνής και οι: Ρίμπα Χρύσα ( εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Μοιρών)  και Χριστοδουλέα Αλεξάνδρα ( θεατρολόγος-εκπαιδευτικός).

Οι μικροί μαθητές, η αυριανή βάρδια των εργαζόμενων, αποδείχτηκε ότι δεν στέκονται αδιάφοροι μπροστά σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Δεν αντέχουν τις εικόνες φρίκης του πολέμου. Τον πόνο και τη δυστυχία του πολέμου για τα χιλιάδες προσφυγόπουλα. Δεν ανέχονται τη Μεσόγειο σε θάλασσα νεκρών με εκατοντάδες προσφυγόπουλα νεκρά ή αγνοούμενα.

Η Ομάδα Γυναικών Μοιρών (μέλος της ΟΓΕ)  καλεί ακόμα περισσότερες γυναίκες του καθημερινού μόχθου από την περιοχή να γίνουν μέλη της, να δυναμώσει η συλλογική δράση. Να παλέψουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους και των παιδιών τους, της οικογένειάς τους, ζητήματα τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της μάχης που διεξάγουν καθημερινά οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ.

 

  20 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ