Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

Υλικά
πατάτες μέτριες
200 gr
γιαούρτι
1 κ.σ.
μουστάρδα
1/2
κρεμμύδι
1/4 φλ.
ελαιόλαδο
2 κ.σ.
ξύδι
1
καρότο
4 κ.σ.
αγγουράκια τουρσί
2 κ.σ.
άνηθο
2 κ.σ.
μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό (να τις καλύπτει), ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση. Θέλουμε να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε μπολ.
Με ένα πιρούνι όπως είναι ζεστές τις σπάμε σε μπουκιές και περιχύνουμε με το λάδι, το ξύδι, το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ακόμα και προσθέτουμε το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Παγώνουμε την πατατοσαλάτα με γιαούρτι στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή ως συνοδευτικό.
Δείτε επίσης
- Τέλος τα social media για παιδιά ηλικίας μέχρι 15 χρόνων από Οκτώβριο, θα κλειδώνουν αυτόματα
- Βουλή: Αύριο στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για τα έτη 2022 και 2023
- Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. πατέρας και γιοςγια το επεισόδιο με τα μαχαίρια στα Καπαριανά - Όσα υποστήριξαν
- ΤΑΕ Μεσαράς: σύλληψη 26χρονου μετά από έφοδο σε ποιμνιοστάσιο
- Κούρσα δράσης από την Κυβέρνηση για να πληρωθούν οι αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ