Πατάτες φούρνου με πάπρικα και φέτα
Υλικά
Για της πατάτες φούρνου με πάπρικα
1½ kg πατάτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
1 ντομάτα μεγάλη σε χοντρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες
1 κεφάλι σκόρδο
4 κλων. φρέσκια ρίγανη
4 κλων. φρέσκο θυμάρι
1 φλ. νερό
Αλάτι, πιπέρι
150 γρ. σκληρή φέτα σε κομμάτια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον πελτέ, την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κόβουμε στη μέση το κεφάλι σκόρδου και το ακουμπάμε στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Ρίχνουμε τη ρίγανη, το θυμάρι και το νερό και ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για μία ώρα και 20 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε ανά διαστήματα τις πατάτες, προσεκτικά για να μη λιώσουν, ενώ αν διαπιστώσουμε ότι χρειάζονται υγρασία, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος πρέπει να μείνουν με το κόκκινο λάδι τους.
Όταν ψηθούν οι πατάτες, τις πασπαλίζουμε με σπασμένη φέτα και τις αφήνουμε ακόμα λίγα λεπτά στο φούρνο, μέχρι να καψαλιστεί και να λιώσει ελαφρώς το τυρί.
Σερβίρουμε τις πατάτες φούρνου με πάπρικα ζεστές στο τραπέζι ως το τέλειο συνοδευτικό για όλα τα ψητά.
Αν είστε λάτρεις της πατάτας, δείτε εδώ περισσότερες συνταγές με πρωταγωνιστή την πατάτα!
Δείτε επίσης
- Τα συμπληρώματα ωμέγα-3 δείχνουν να επιβραδύνουν τη γήρανση
- Νέος μεγάλος σεισμός στις Κυκλάδες-Τι εκτιμά ο Ευθύμης Λέκκας
- Γεωργικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: Έως τις 14 Φεβρουαρίου σε διαβούλευση το σχέδιο
- Τα ημιτελή έργα και το...μυστήριο της απένταξης
- «Αυτή η πράξη αλληλεγγύης να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους»