Παστίτσιο παραδοσιακό

Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
Για τα μακαρόνια
1 συσκ. χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
1 κ.σ. βούτυρο Lurpak με ελαιόλαδο
50 γρ. Arla σκληρό τυρί Δανίας
Για τη σάλτσα κιμά
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (μία φορά περασμένο στη μηχανή αλέσεως)
2 κ.σ. βούτυρο Lurpak με ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
1/3 φλ. κονιάκ
1 ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
125 γρ. βούτυρο Lurpak με ελαιόλαδο
125 γρ. αλεύρι
1,250 lt γάλα
1/2 κρεμμύδι
4 γαρύφαλλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
50 γρ. Arla σκληρό τυρί Δανίας
200 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
Δείτε επίσης
- Χοντρά μακαρόνια με τόνο, πικάντικη σάλτσα και πράσινες ελιές
- Κόκκινα τιμολόγια: Ποια είναι τα οφέλη για τους καταναλωτές και ποια είναι τα μειονεκτήματα
- «Φεγγάρι στη Φαιστό»: Μια μαγική χορωδιακή βραδιά κάτω από την πανσέληνο του Αυγούστου
- Φουρνοφάραγγο: Ένα βυζαντινό στολίδι που θυσιάστηκε στο όνομα της “προόδου”
- Πυρκαγιές: Η Ελλάδα η πιο επιβαρυμένη περιοχή της Ευρώπης σε ποιότητα αέρα