ΠΑΣΟΚ-Δούκας: Ζητά κάλπες για νέα ηγεσία στις 3 και 10 Νοεμβρίου

  25 June, 2024 ΑΡΘΡΑ
ΠΑΣΟΚ-Δούκας: Ζητά κάλπες για νέα ηγεσία στις 3 και 10 Νοεμβρίου

«Σφήνα» στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μπαίνει ο Χάρης Δούκας, ο οποίος έστειλε την πρότασή του για εκλογή ηγεσίας στον γραμματέα της ΚΠΕ και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιουνίου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος δεν κρύβει τις ηγετικές του φιλοδοξίες, ζητά κατ' αρχάς «οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής να διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς» και προτείνει «οδικό χάρτη» για τις επόμενες διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, προτείνει η επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη να εορταστεί ενωτικά. Ακολούθως, στις αρχές Οκτωβρίου ζητά να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και να στηθούν κάλπες για εκλογή ηγεσίας στις 3 και 10 Νοεμβρίου.

Ακολουθεί αναλυτικά η πρόταση του Χάρη Δούκα:
Αγαπητοί Σύντροφοι,

Την Κυριακή στις 30/06/2024 έχουμε την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Στόχος όλων μας είναι να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.
Αυτό προϋποθέτει δημιουργική συζήτηση, χωρίς εντάσεις και πολώσεις.
Ευνόητο είναι πως οι εργασίες της Κ.Π.Ε  πρέπει να  διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς.
Η γόνιμη συζήτηση που ευελπιστώ πως θα γίνει, χρειάζεται να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματά μας.

Συγκεκριμένα προτείνω:

Nα γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής  διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη.
Να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.
Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Προτείνω  η ψηφοφορία  να διεξαχθεί στις 3 και 10 Νοεμβρίου, με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που έγιναν στις εκλογές του 2017 και του 2021.
 
Θεωρώ ότι ο οδικός χάρτης εξασφαλίζει:
 
Πρώτον: Τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής.
Δεύτερον: Τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια.
 
Ελπίζω ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες και την χώρα.

Κύκλοι ΠΑΣΟΚ: Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος
Το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στον Χάρη Δούκα, σημειώνει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, «ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν:

«Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη.

Ως εκ τούτου, θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».


Μετά το σχόλιο της Χ. Τρικούπη, το επιτελείο του Χάρη Δούκα αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος».

 

  25 June, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα