Πάσχα: Καταφθάνουν στην Κρήτη κατά χιλιάδες οι επισκέπτες

neakriti.gr  13 April, 2023 ΑΡΘΡΑ
Πάσχα: Καταφθάνουν στην Κρήτη κατά χιλιάδες οι επισκέπτες

Από αέρος και θαλάσσης, χιλιάδες επισκέπτες θα ταξιδέψουν στην Κρήτη για τις γιορτές του Πάσχα. Μόνο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” από αύριο Μεγάλη Παρασκευή και έως την Τρίτη του Πάσχα αναμένεται να “προσγειωθούν” 295 πτήσεις με 50.150 ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Για το ίδιο διάστημα στο λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται να ρίξουν άγκυρα 6 κρουαζιερόπλοια! Ενώ κάθε βράδυ καταφτάνουν και τα πλοία της γραμμής, με τις πληρότητες να φτάνουν έως και το 90%!

296 πτήσεις!

Ειδικότερα, το neakriti.gr, όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενα δημοσιεύματά του, είχε επισημάνει τις θετικές ενδείξεις που συνόδευαν τη φετινή τουριστική χρονιά, που έχει φτάσει με μια σημαντική δυναμική. Τόσο οι διεθνείς εκθέσεις σε ξένα κράτη όσο και οι προκρατήσεις που έκαναν κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι πολίτες ξένων κρατών, και οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τα τέλη αυτού του μήνα, έστελναν το μήνυμα πως προμηνύεται ένα καλοκαίρι με δυναμικό τουρισμό.

Και φαίνεται πως ο τουρισμός αυτός θα συνεχίσει ακάθεκτος και την περίοδο του Πάσχα, καθώς έρχονται τουρίστες αλλά και κάτοικοι άλλων περιοχών της Ελλάδας για να εορτάσουν το Πάσχα είτε μέσω θαλάσσης είτε αεροπορικώς.

Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” αναμένονται 295 πτήσεις, εσωτερικού και εξωτερικού, από Μ. Παρασκευή μέχρι και Τρίτη του Πάσχα. Οι πτήσεις εσωτερικού είναι ελάχιστες, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων ν. Ηρακλείου κ. Νίκο Χαλκιαδάκη να κάνει σαφές πως οι πτήσεις εσωτερικού είναι μόλις 10, εκ των οποίων οι 8 είναι από Αθήνα και οι άλλες 2 από Θεσσαλονίκη.

Από ’κει και πέρα, το σύνολο των επισκεπτών που θα έρθουν αεροπορικώς είναι 50.150 για το χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε προηγουμένως. Αυτό υποστήριξε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ. Γιώργος Πλιάκας, ο οποίος, μιλώντας στο neakriti.gr, ανέφερε: «Έχουμε τις εξής πτήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα: 60 πτήσεις τη Μ. Παρασκευή, 76 πτήσεις το Μ. Σάββατο, 60 πτήσεις την Κυριακή του Πάσχα, 51 πτήσεις τη Δευτέρα του Πάσχα και 48 πτήσεις την Τρίτη του Πάσχα. Σε αυτές πρέπει να πολλαπλασιάσουμε το 170, που είναι ο αριθμός ατόμων ανά πτήση. Είναι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, με τις πτήσεις εξωτερικού είναι περισσότερες. Σαφώς και είναι πολλές και προοιωνίζονται μια καλή τουριστική χρονιά. Οι περισσότερες πτήσεις έρχονται από Γερμανία, Αγγλία, Ελβετία και Ολλανδία».

Από θαλάσσης...

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως επισκέπτες καταφτάνουν σωρηδόν και μέσω θαλάσσης. Ο υπολιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου κ. Νικόλαος Τσομπάνης, μιλώντας στο neakriti.gr, υποστήριξε πως οι πληρότητες των πλοίων που δένουν στο λιμάνι Ηρακλείου αγγίζουν το 80-90%, πράγμα που σημαίνει πως τη μέρα καταφτάνουν 2.000-2.100 επισκέπτες, ενώ αναμένονται 6 κρουαζιερόπλοια από σήμερα μέχρι την Τρίτη του Πάσχα.

«Οι πληρότητες των πλοίων είναι πολύ καλές. Φτάνουν το 80-90% τις τελευταίες αυτές μέρες. Καθημερινά φτάνουν 2.000-2.100 επισκέπτες. Τη Μ. Παρασκευή θα έρθουν 2.500 άτομα μέσω πλοίων. Οι πληρότητες είναι πάρα πολύ καλές, ενώ αναμένεται να έρθουν και 6 κρουαζιερόπλοια. Πιο συγκεκριμένα, στο λιμάνι Ηρακλείου αναμένονται 2 κρουαζιερόπλοια τη Μ. Πέμπτη (σ.σ. σήμερα), 1 κρουαζιερόπλοιο τη Μ. Παρασκευή, 1 κρουαζιερόπλοιο την Κυριακή του Πάσχα και 2 κρουαζιερόπλοια την Τρίτη του Πάσχα», είπε ο κ. Τσομπάνης.

Γεμάτα και τα ξενοδοχεία - “Αγγίζουν” το 80% οι πληρότητες!

Το 25% των ξενοδοχείων έχουν ανοίξει μέχρι και τη δεδομένη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, ενώ μετά τις 10 Μαΐου θα ανοίξει το σύνολο των ξενοδοχείων του Ηρακλείου. Πάρα πολύ καλά πηγαίνουν και οι πληρότητες, οι οποίες αγγίζουν πάνω από το 70-80%.

«Αυτή τη στιγμή, έχει ανοίξει το 25% των ξενοδοχείων στον νομό Ηρακλείου και οι πληρότητες των ξενοδοχείων αυτών κινούνται ανοδικά και πιο συγκεκριμένα πάνω από το 70-80%. Τα περισσότερα ξενοδοχεία θα ανοίξουν 20-30 Απριλίου, ενώ στις 10 Μαΐου θα ανοίξει το σύνολο των ξενοδοχείων. Όλα προμηνύουν μια πάρα πολύ καλή τουριστική χρονιά», υπογράμμισε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Κώστας Κουρκουνάκης, σχολίασε πως μετά τις 20 Απριλίου θα “φορτσάρουν” οι τουριστικοί πράκτορες, ενώ χώρες όπως η Πολωνία και η Γαλλία θα μπουν δυναμικά στο νησί μας μετά τις 20 Απριλίου.

«Τώρα ξεκινάει η τουριστική περίοδος. Μετά το Πάσχα θα υπάρξει και ο λεγόμενος εσωτερικός τουρισμός. Από τις 20 Απριλίου θα “φορτσάρουν” οι τουριστικοί πράκτορες, που θα φέρνουν σταθερή ροή πελατών-τουριστών από το εξωτερικό. Έχουμε επισκέπτες από Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία και Ελβετία, ενώ αναμένεται στις 20 Απριλίου να ξεκινήσει η Γαλλία και στις 26 Απριλίου θα ξεκινήσει και η Πολωνία. Υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον», είπε ο κ. Κουρκουνάκης. 

 

neakriti.gr  13 April, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα