Πάρκο Μνήμης στο Μνημείο των 27 Εκτελεσθέντων του Σοκαρά
Έπεσαν οι υπογραφές της εργολαβικής σύμβασης, για την αναβάθμιση και ανάδειξη του Μνημείου Εκτελεσθέντων Σοκαριανών, προϋπολογισμού 59.000 Ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το έργο αφορά στην Αναβάθμιση και στην Ανάδειξη του Μνημείου των 27 εκτελεσθέντων Σοκαριανών και στη μετατροπή του σε ''Πάρκο Μνήμης''.
Πρόκειται για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του Ι. Ναού Αγίων Δέκα όπου φυλάσσεται το οστεοφυλάκιο στη θέση ''Σπηλιάρα'', τη διαμόρφωση του χώρου γύρω από τον ομαδικό τάφο των εκτελεσθέντων Σοκαριανων καθώς και τοποθέτηση ξύλινων κιγκλιδώματων στο ήδη διαμορφωμένο μονοπάτι πρόσβασης στο μνημείο, κ.τ.λ.
Ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του λέγοντας ότι παρότι την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος συνεχίζονται να εκτελούνται έργα.
Δείτε επίσης
- Ένας νεκρός από τροχαίο στα Καπαριανά
- Δήμος Γόρτυνας: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
- Ο Δήμαρχος Φαιστού στο Gortys Forum 2025 – Διάλογος για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το μέλλον
- Φόλες στον Σίβα εντόπισαν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι
- Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Φαιστού





