Παρέμβαση Βαρουφάκη ζητά το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

mesaralive.gr  31 March, 2015 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Παρέμβαση Βαρουφάκη ζητά το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Φωτό: sigmalive.gr

Την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη ζητάει με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων οχημάτων, να πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για το διάστημα ακινησίας των οχημάτων τους.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στην επιτυχημένη εφαρμογή του σχετικού μέτρου κατά την περυσινή χρονιά, οπότε και  η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, για οχήματα ευρισκόμενα σε ακινησία, έγινε αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες, μέχρι το τέλος του έτους από την άρση της ακινησίας.

Η ρύθμιση αυτή απάλλαξε από ένα σημαντικό οικονομικό κόστος εκατοντάδες επιχειρήσεις –και ιδιαίτερα στην περιοχή της Κρήτης λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχικότητας και του τεράστιου αριθμού εποχικών επιχειρήσεων- ενώ μείωσε κατά πολύ το φαινόμενο της αθρόας κατάθεσης πινακίδων, ενισχύοντας ουσιαστικά τα Δημόσια έσοδα που προέρχονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Με την επιστολή του ο κ. Αλιφιεράκης ζητεί από το Υπουργείο Οικονομικών να υπάρξει ειδική ρύθμιση ώστε να επεκταθούν τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας και να ισχύσει και φέτος το μέτρο.

 

Η επιστολή

Θέμα:   «Απαλλαγή τελών κυκλοφορίας οχημάτων σε περίοδο ακινησίας»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, κάθε προσπάθεια ελάφρυνσης των οικονομικών βαρών των επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας.

Σε αυτό το σκεπτικό εντάσσεται και μια (προσωρινή) ευεργετική διάταξη για την πληρωμή μειωμένων τελών κυκλοφορίας από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τα οποία βρίσκονται εκτός κυκλοφορίας και που εφαρμόστηκε την περυσινή χρονιά.

Εν προκειμένω, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1110/2014 η οποία έθετε σε εφαρμογή τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 33 του ν. 4258/2014 (ΦΕΚ Α΄94), η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, για το έτος 2014, οχημάτων ευρισκομένων σε κατάσταση ακινησίας γίνονται αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους από την άρση της ακινησίας.

Αυτή η ρύθμιση απάλλαξε από ένα σημαντικό οικονομικό κόστος εκατοντάδες επιχειρήσεις –και ιδιαίτερα στην περιοχή της Κρήτης λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχικότητας και του τεράστιου αριθμού εποχικών επιχειρήσεων, ενώ μείωσε κατά πολύ το φαινόμενο της αθρόας κατάθεσης πινακίδων ενισχύοντας ουσιαστικά τα Δημόσια έσοδα που προέρχονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Δυστυχώς, δεν έγινε κατορθωτό, η εν λόγω ρύθμιση να παραμείνει σε μόνιμη βάση, και φέτος δεν ίσχυσε.

Με την παρούσα επιστολή ζητούμε από το Υπουργείο σας να επεκταθούν τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για την άρση ακινησίας .

Να δοθεί δηλαδή, η δυνατότητα των ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στη βάση των πραγματικών μηνών κυκλοφορίας μετά την άρση της ακινησίας. 

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή πληροφορία.

 

mesaralive.gr  31 March, 2015 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα