Παράταση για τις αιτήσεις στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

mesaralive.gr  29 July, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παράταση για τις αιτήσεις στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Φωτο: dkmelikis.wordpress.com

Παράταση στην υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I) έδωσε το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I) από μέρους των δυνητικά ωφελουμένων, ορίζεται η  26η  Αυγούστου 2015. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι Δήμοι της Μεσαράς, όσο και αυτοί του Νότιου Ρεθύμνου συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τους δημότες τους να καταθέτουν αιτήσεις προκειμένου να λάβουν τα οφέλη συμμετοχής τους σε αυτό.

Να υπενθυμίσουμε ότι:

Στους ωφελούμενους θα παρέχονται πακέτα τροφίμων, είδη οικιακού καθαρισμού, προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, βρεφικά και παιδικά είδη, ανάλογα σε ποσότητα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας, έτσι όπως θα εξειδικευτεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής αυτών.

Παράλληλα με τη διανομή τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής θα παρέχονται στους ωφελούμενους:

1.Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Στήριξης,

I.Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης και εντάσσονται στο πρόγραμμα από τις κοινωνικές υπηρεσίες και  Δομές των Δήμων της Κρήτης.

II.Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης παιδιών σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο οικογένειας από τις κοινωνικές υπηρεσίες και  Δομές των Δήμων της Κρήτης

2.Διατροφικές Συμβουλές

3.Συμβουλές υγιεινής διαβίωσης

4.Συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού

5.Νομικές συνδρομές

6.Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης  παιδιών

7.Κοινωνικά φροντιστήρια μέσω των συμπραττομένων εταίρων

 

mesaralive.gr  29 July, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα