Παραδοσιακό ρακοκάζανο το Σάββατο στα Πιτσίδια
φωτο:mesaralive.gr
Μια παράδοση που κρατά πάνω από 15 χρόνια, ακολουθεί και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων Ματάλων, στήνοντας τα δικά του ρακοκάζανα.
Η αρχή έγινε από τα Μάταλα το περασμένο Σάββατο, ενώ το ερχόμενο Σάββατο 3 Οκτωβρίου, το ρακοκάζανο περιμένει τους επισκέπτες στην πλατεία των Πιτσιδίων.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων Ματάλων, ετοιμάζεται πυρετωδώς για το ρακοκάζανο γνωρίζοντας ότι και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πολλοί θα είναι οι ξένοι επισκέπτες που θα επιλέξουν Πιτσίδια για να γνωρίζουν από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο απόσταξης της ρακής, όπως εξάλλου έγινε και στα Μάταλα το περασμένο Σάββατο.
Οι καζανιές που θα μπουν το Σάββατο μετά τις οχτώ, θα είναι δύο, ενώ μετά θα ακολουθήσει κέρασμα με τις γυναίκες των Πιτσιδίων να έχουν ετοιμάσει πλούσια κρητικά παραδοσιακά εδέσματα για τους επισκέπτες!
Το ρακοκάζανο στα Μάταλα και τα Πιτσίδια αποτελεί πλέον θεσμό με την εκδήλωση να πραγματοποιείται συνήθως το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη στα Μάταλα, ενώ αρχές Οκτωβρίου στήνεται το ρακοκάζανο και στα Πιτσίδια.
Δείτε επίσης
- Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου: αυλαία των αθλητικών του εκδηλώσεων με τη λήξη του Beach volley
- Πνευματικό Κέντρο Ζαρού: η μουσικοθεατρική αφήγηση «Ελένη» την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025
- Εργασίες αναβάθμισης των σχολικών υποδομών του Δήμου Φαιστού
- Το ταξίδι στο μουσικό σύμπαν των “Dretta” συνεχίζεται στο Τυμπάκι-Oι προγραμματισμένες συναυλίες
- Σύλληψη 50χρονου στον Δ. Φαιστού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών