Παραδοσιακό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά
1 κιλό χταπόδι
300γρ. μακαρονάκι κοφτό
3 κουτ. σούπας ξίδι
70γρ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 ντομάτες ώριμες, μέτριες, ψιλοκομμένες
1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας πελτέ
1 κουτ. σούπας μαϊντανό
Μια κλασική και αγαπημένη συνταγή με χταπόδι για να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας…
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε καλά το χταπόδι και το βράζετε με το ξίδι και ένα φλιτζάνι νερό σε χαμηλή φωτιά (με σκεπασμένη την κατσαρόλα) μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, κρατώντας όσο ζωμό έχει περισσέψει. Το αφήνετε να κρυώσει και μετά το κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις ντομάτες, την καυτερή πιπερίτσα και τον πελτέ αφού τον διαλύσετε σε ένα φλιτζάνι νερό. Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε το ζωμό που έχετε κρατήσει, το κοφτό μακαρονάκι και το χταπόδι και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει για 10-15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε το φαγητό στην κατσαρόλα 3-4 λεπτά πριν σερβίρετε.
Βήμα 3
Σερβίρετε με χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τina Webb
Δείτε επίσης
- Άλειμμα δαμάσκηνου ή βανίλιας με ελάχιστη ή καθόλου ζάχαρη
- Κρήτη: Ζητείται ανακατανομή της ενίσχυσης de minimis για τους αιγοπροβατοτρόφους
- Τέμπη: Κλείνει η ανάκριση για την τραγωδία έως τον Σεπτέμβριο- δύο νέα πορίσματα στη δικογραφία
- Μαρινάκης: Η Ελλάδα δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία
- ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά τη δημιουργία πλατφόρμας για την εύρεση φοιτητικής κατοικίας