Πάνω από 400% αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη σε σχέση με το 2023

Καθημερινότητα έχουν γίνει πλέον οι αφίξεις μετανάστών που κάνουν στάση νότια της Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, ένα ακόμα σκάφος σήμερα το πρωί εντοπίστηκε νότια της Γαύδου στο οποίο επέβαιναν 55 άτομα που περισυλλέγησαν από φορτηγό πλοίο σημαίας Λιβερίας.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές πρόκειται για άνδρες κυρίως και το μεσημέρι αναμένεται να φτάσουν στα Χανιά όπου και θα φιλοξενηθούν στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αγυιάς.
Από την αρχή του έτους έχουν φτάσει στην Κρήτη πάνω 3.500 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ όλο το 2023 το νούμερο αυτό ήταν μόλις 780. Πρόκειται, δηλαδή, για μια αύξηση που ξεπερνάει το 400%. Τα περιστατικά πέρσι ήταν μόλις 25, ενώ το 2024, μέχρι σήμερα, είναι πάνω από 70. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Λιμενικό εκτιμά ότι ο καλός καιρός που επικρατεί στη Μεσόγειο θα φέρει όλο και περισσότερους μετανάστες, ενώ οι αριθμοί των αφίξεων μεταβάλλονται συνεχώς.
Δείτε επίσης
- Μέτρα στήριξης: Αναλυτικός οδηγός για επιστροφή ενοικίου και επίδομα
- Καθόλου πρωινό ή καθόλου βραδινό; -Τι είναι πιο υγιεινό;
- Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης για τους πολίτες
- Κρήτη: Χιλιάδες παραβάσεις σε ελέγχους της Τροχαίας την περίοδο του Πάσχα
- ΥΠΑΑΤ:Προϋπολογισμός 135 εκ. ευρώ για πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας, ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων