Πανελλήνιες 2024: Κλείδωσε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων - Πού θα τα δείτε

  19 June, 2024 ΑΡΘΡΑ
Πανελλήνιες 2024: Κλείδωσε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων - Πού θα τα δείτε

Τ΄έλος στην αγωνία των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες μπαίνει την Παρασκευή 28 Ιουνίου οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μεσημέρι της επόμενης Παρασκευής μετά τις 12:30 αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των βαθμολογικών επιδόσεων των μαθητών.

Ο προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας προβλέπει ότι οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες θα αποσταλούν στα Λύκεια όλης της χώρας μέχρι το πρωί της ίδιας μέρας όπου και θα αναρτηθούν σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας προς ενημέρωση υποψηφίων, γονέων και κηδεμόνων.

Υποσημείωση, ενόσω η διαδικασία των Πανελληνίων 2024 είναι σε εξέλιξη για τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι θα λάβουν γνώση μόνο για τις βαθμολογίες των γενικών εξετάσεων καθώς αυτές για τα Ειδικά Μαθήματα αναμένεται να ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου με επικρατέστερη ημέρα να θεωρείται η Παρασκευή 5 Ιουλίου.  Παράλληλα, η ανακοίνωση των Βάσεων 2024 όπως όλα δείχνουν δρομολογείται για την Παρασκευή 26 Ιουλίου. 

Πανελλήνιες 2024: Οι 4 τρόποι για να δουν τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, οι υποψήφιοι έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις τρόπους -πηγές ενημέρωσης για να μάθουν άμεσα και έγκυρα τις βαθμολογίες που κατέγραψαν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Ειδικότερα: 

Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν αναζήτηση στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Παράλληλα, οι μαθητές μπορούν να λάβουν τους βαθμούς τους μέσω sms στα κινητά τους εφόσον έχουν επιλέξει να εγγραφούν στην πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr, προκειμένου να μπορέσουν να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα (SMS) αρχικά για τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν και αργότερα για τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Μέσω του gov.gr. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν την βαθμολογία τους πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Τέλος, υπάρχει πάντα ο παραδοσιακός τρόπος της ανάρτησης των αποτελεσμάτων των μαθητών στα Λύκεια.

Πανελλήνιες 2024: Στα Λύκεια οι μαθητές για να πάρουν κωδικούς για το μηχανογραφικό

Οι μαθητές προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.), θα πρέπει να απευθύνονται στις σχολικές τους μονάδες από ην Τετάρτη 19 Ιουνίου έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου (ώρες 09.00 – 13.00), για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν μετά από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, να προχωρήσουν αρχικά στην επεξεργασία και τελικά στην οριστική υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου, κατόπιν νεότερης εγκυκλίου.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι όταν κληθούν να δηλώσουν τα τμήματα προτίμησης στο Μηχανογραφικό θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν ΜΟΝΟ τα τμήματα, στα οποία θα έχουν πρόσβαση. Συγκεκριμένα κάθε υποψήφιος θα βλέπει τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων του είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών.

 

  19 June, 2024 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα