Παναγιά μου ένας Πετρούνιας!

mesaralive.gr  15 August, 2016 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παναγιά μου ένας Πετρούνιας!

Κάνοντας ένα αψεγάδιαστο πρόγραμμα, ο Λευτέρης Πετρούνιας συγκέντρωσε 16.000 βαθμούς και μετέτρεψε σε απόλυτο θρίαμβο τον τελικό στους κρίκους, κατακτώντας το δεύτερο χρυσό της Ελλάδας στο Ρίο!

Απίθανα πράγματα από τον Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων! 

Ο Έλληνας γυμναστής έκανε ένα καταπληκτικό πρόγραμμα και συγκεντρώνοντας -τους ασύλληπτους- 16.000 βαθμούς, επιβεβαίωσε πως είναι ο… lord of the rings, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο! Το πρόγραμμα του 26χρονου αθλητή, που είχε βαθμό δυσκολία 6,80, ήταν αψεγάδιαστο, ενώ η έξοδός του ήταν φανταστική, με τον 26χρονο να μετατρέπει σε απόλυτο θρίαμβο τον τελικό! 

Σκεφτείτε μόνο το εξής: Το 2015 ο Πετρούνιας ήταν πρώτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης με 15.800 βαθμούς (επίδοση που του έδωσε το «εισιτήριο» για το Ρίο), το 2016 ήταν και πάλι πρώτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα με 15.875 βαθμούς και τον περασμένο Μάιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατέκτησε το χρυσό με 15.866 βαθμούς! 

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, πως η βαθμολογία που συγκέντρωσε σήμερα είναι… ασύλληπτη και μάλιστα, σε ένα τέτοιο, υψηλότατο επίπεδο! 

Αυτό, θυμίζουμε, ήταν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τρίτο συνολικά, μετά από εκείνα που κατέκτησε η εκπληκτική Άννα Κορακάκη. 

Δεύτερος, να σημειώσουμε, στους κρίκους ήταν ο Βραζιλιάνος Ζανέτι με 15.766 βαθμούς και τρίτος ο Ρώσος Αμπλιαζίν με 15.700. 

Πετρούνιας: «Ναι, ρε φίλε, ναι, ρε Ελλάδα»

Με την ατάκα-σήμα κατατεθέν του ο Λευτέρης Πετρούνιας πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον αγώνα. 

Πανευτυχής για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν, φυσικά, ο Λευτέρης Πετρούνιας, που δεν έκρυψε την σκληρή δουλειά που χρειάστηκε για να το καταφέρει, στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά τον αγώνα. 

«Ναι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα! Σε κάθε δήλωσή μου μέχρι τώρα έλεγα “πάμε Ελλάδα”, γιατί έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει. Κι εδώ αυτό ήρθαμε να κάνουμε. Να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος στο Ρίο. Για μένα είναι ό, τι σημαντικότερο να ακούγεται. Θέλω να το αφιερώσω στον πατέρα μου, στον προπονητή μου και στην Ελλάδα», σχολίασε αρχικά, ενώ για το... μυστικό, που τον κατατάσσει σε έναν από τους κορυφαίους γυμναστές, είπε: 

«Δεν υπάρχει μυστικό, έχουμε δουλέψει πολύ. Κάναμε πολύ σκληρή προετοιμασία. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή και λίγη τύχη. Δεν είχα τραυματισμούς μετά το Ευρωπαϊκό και είχα τον χρόνο να φορμαριστώ ασταμάτητα».

 

 

sport-fm.gr

 

mesaralive.gr  15 August, 2016 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα